Home Alcoi Alcoi atorga 671 ajudes del Pla Parèntesi II i prepara una tercera...

Alcoi atorga 671 ajudes del Pla Parèntesi II i prepara una tercera tanda per a ajudar a pimes i autònoms contra el coronavirus

476
0
SHARE

Els primers mesos de la pandèmia del coronavirus van obligar a prendre mesures dràstiques per a aïllar al patògen restringint el contacte social. Durant vora 2 mesos, els ciutadans van haver de resta a les seues llars, mentre aquelles activitats econòmiques no essencials van haver de tancar portes. La reobertura posterior tampoc ha sigut fàcil per a cap d’ells, que han requerit d’ajudes per a recuperar, al menys, un xicoteta part d’allò que han perdut en pandèmia. Pero, sobre tot, per a no tancar portes.

Eixes ajudes han arribat a totes les poblacions de la ma de les dos edicions del Pla Parèntesi, en el que col·laboren tant Generalitat com Diputació i ajuntaments. Aporten entre 200 i 2.000 euros a autònoms i pimes afectades per la Covid19, i a la ciutat d’Alcoi són ja 670 els casos d’ajudes adjudicades amb un pla que es gestiona de forma municipal. La xifra d’ajudes concendides durant la primera convocatòria del pla (320) ha sigut superada en la segona (251), que, a més, preveïa augmentar la xifra d’activitats econòmiques susceptibles de rebre aquestes ajudes.

De la segona tanda d’ajudes demanades a Alcoi destaquen les peticions del sector de perruqueria i estètica, així com els dels establiments relacionats amb moda. És probable que s’esgoten les dotacions previstes per a llançar aquestes ajudes, que a la ciutat dels ponts poden ascendir a 2.250.000 euros al llarg de 2021. Per això, el Consistori alcoià preven llançar una tercera línia de subvencions que donarà prioritat als sectors als que no han arribat les ajudes fins ara.

En la segona convocatòria del Pla Parèntesi a Alcoi han sigut menys d’un 10% les demandes que han sigut rebutjades per no complir alguns dels requisits.