Home Destacats Veïns i Ajuntament perfilen les primeres accions per a rehabilitar el Centre...

Veïns i Ajuntament perfilen les primeres accions per a rehabilitar el Centre Històric d’Onil amb la reforma del parc de Bonavista

0
SHARE

Al llarg dels darrers anys, els veïns del Centre Històrica de la vila d’Onil han vingut detectant senyals de degradació a la zona més antiga de la vila de les nines. Cases abandonades que acaben tenint problemes d’estabilitat, carrers amb paviment i voreres en mal estat, parcs i jardins escassament mantinguts. Són sols alguns dels problemes que pateix un barri que compta amb una associació de veïns que treballa amb l’Ajuntament de la població per a buscar solucions a dècades sense actuacions a la zona.

Ja la passada setmana, els veïns es van reunir al barri per a posar en comú les principals mancances que detecten. Una trobada prèvia a la reunió que aquest dimarts 29 de juny han mantingut amb representants del govern municipal, i en la que se’ls han presentat les primeres accions que es duran a terme al Casc Antic per a rehabilitar-lo. Serà amb una actuació per a recuperar el parc de Bonavista, ubicat en la zona més elevada del barri i que porta molt temps sense rebre actuacions de millora.

Aquesta és la primera de les actuacions que estan previstes a un Centre Històric en els que es preveu actuar també a mig i llarg termini. De fet, la idea municipal és perfilar un la Director per al barri participat pels veïns, que seran els que posen el punt de mira en les actuacions a desenvolupar a la zona per a recuperar-la. L’objectiu primordial és consolidar les estructures que es troben en risc de fallida, entre les quals es troba un dels elements patrimonials més antics de la població: el Monestir de Montserrat.

Ajuntament d’Onil i Associació de Veïns del Centre Històric colivenc tenen previst dur a terme reunions periòdicament per a detectar les necessitats del barri i posar-li solució.