Home Alcoi Alcoi atorgarà ajudes del Ministeri de Transports per a la reducció del...

Alcoi atorgarà ajudes del Ministeri de Transports per a la reducció del preu del bitllet del transport urbà

0
SHARE
Autobusos urbà d'Alcoi.
Autobusos urbà d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha adherit a una mesura del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, pel qual s’adopten i es prorroguen determinades mesures per a respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, que suposarà descomptes en els diferents bons del transport urbà d’Alcoi.

La quantia que ajuda que correspon a l’Ajuntament d’Alcoi són 53.346,85 euros, la qual cosa suposarà un descompte del 30% en el preu de venda al públic. Aquesta es calcula aplicant el 8,5% de 627.610 euros, és a dir, el percentatge corresponent al transport urbà sobre l’import d’ingrés total per tarifa del servei corresponent a l’exercici 2019.

Els bons amb descompte seran els multiviatge i els bons mensuals. No s’inclouen els bitllets senzills, ja que estan exclosos de les ajudes i els anuals, que es marquen com a opcionals, però en el cas de la nostra ciutat, mantindran el seu preu en excedir el període de la mesura i estar ja subvencionats sobre el valor mensual.

Jordi Martínez, Regidor de Mobilitat Sostenible, destaca que “les ajudes seran per a tota la ciutadania, però mantenim alguna cosa que per a nosaltres és molt important i és la política distributiva, és a dir, que les persones amb menys ingressos tinguen més ajudes que les que tenen les rendes més altes”.