Home Destacats L’incendi de la Vall d’Ebo arriba a les 11.500 hectàrees cremades amb...

L’incendi de la Vall d’Ebo arriba a les 11.500 hectàrees cremades amb 3 focus però estabilitza alguns fronts

0
SHARE
Una instantànea de l'incendi a la Vall d'Ebo a la zona del Comtat aquesta passada nit.

L’incendi declarat el passat dissabte a la Vall d’Ebo està lluny de donar-se per extingit, encara que les condiciones en les que es desenvolupa han millorat durant les darreres hores. Al menys així ho assegura Ismael Vidal, alcalde d’un dels pobles desallotjats al Comtat, Fageca, en les seues xarxes socials. Durant la nit la situació no ha empitjorat massa a pesar de que encara existeixen 3 llengües de foc actives.

Segons el primer edil de Fageca, el foc s’ha pogut controlar a les localitats de Tollos i entre Famorca i Castell de Castells, mentre evoluciona favorablement a la pròpia Fageca. Una situació que redueix el risc de que la Serrella també es veja afectada per les flames com ho està sent la Serra d’Alfaro. Aquest fet podria fer arribar l’incendi inclús a la comarca de la Marina Baixa per la zona de Guadalest. Per la seua banda, a Benimassot -darrera localitat desallotjada el dimarts 16- el foc ha passat per dalt de la població sense afectar a les cases que la composen.

Margarida, en risc

Diferent ha sigut la situació a Margarida, on les flames han arribat fins al mateix poble. Membres de la Unitat Militar d’Emergències (UME) estàn fent tot allò possible per a impedir que aquesta pedania de Planes patisca destrosses per la proximitat de les flames. En la vessant oposada de l’incendi, cap a la zona de Pego, la situació s’ha complicat aquesta passada nit.

La immensa majoria dels veïns desallotjats d’aquestes localitats tenen al seu abast l’alberg que s’ha habilitat a Muro. Compta amb un total d’unes 50 places, tot i que molt poques han sigut ocupades pel moment. Els afectats pel foc disposen d’habitatges de familiars i amics als que estan acudint, al menys pel moment.

Possibilitat de pluges

El Consorci Provincial de Bombers ha actualitzat les dades d’evolució de l’incendi, que ha arrasat ja 11.500 hectàrees. El perímetre de les flames abasta ja fins a 80 quilòmetres, 15 més que a principis de la jornada d’ahir. Ara, els efectius d’emergències i els veïns de les localitats afectades miren al cel en una jornada en la que es podrien produir algunes precipitacions. Un fet que contribuiria en la lliuta contra el foc al ajudar la pluja en la seua extinció i augmentar el percentatge d’humitat que impedeix una proliferació més ràpida de les flames.

Carreteres tallades

Les principals vies de comunicació per carretera entre El Comtat i la Marina Alta estan tallades al trànsit degut al risc que suposen les flames. És el cas de la CV-700 entre Muro i Pego o de la CV-720, que uneix les localitats de Gorga i Pedreguer.

Mitjans presents

El Centre de Coordinació d’Emergències ha confirmat la xifra d’efectius que estaran aquest dimecres 17 d’agost lluitant contra el foc de la Vall d’Ebo. En total seran 47 dotacions terrestres -30 dels Bombers de Diputació, 13 unitats de Bombers Forestals i 4 dotacions del Bombers de València-. A tots ells se’ls han afegit des de poc després de les 7 del matí en torn a una vintena de mitjans aeris entre hidroavions i helicòpters.