Home Alcoi Alcoi augmenta les xifres de reciclatge en cartró, vidre i envasos respecte...

Alcoi augmenta les xifres de reciclatge en cartró, vidre i envasos respecte a 2018

1116
0
SHARE

Les dades de recollida selectiva d’Alcoi indiquen que la ciutadania cada vegada està més conscienciada i que separa més els residus que en anys anteriors. Tot i que encara no ha finalitzat l’any, les xifres marquen una tendència a disminució en el contenidor de resta i un clar augment en els de vidre, cartó i envasos.

“Pensem que aquesta és la línia de treball i continuarem posant en valor tots aquells residus capaços de retornar al cicle de la matèria reciclant-se i reaprofitant-se”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Pel que fa a les xifres, no són definitives, però si es pot indicar que enguany són positives i fent una estimació es calcula que en resta es podria arribar a 900 tones més en acabar l’any, augmentant en més de 200 en cartó, prop de 120 en vidre i de 150 en envasos. S’aconsegueixen així les millors xifres des que es tenen aquestes dades.

Cal ressaltar l’augment en la recollida de voluminosos, que ja ha superat al 2018. Els residus voluminosos són aquells de grandària gran que per les seues dimensions poden distorsionar la gestió ordinària dels residus d’origen domèstic. Dins d’aquest grup de residus existeixen diferents fluxos segons la seua naturalesa: mobles, fusta, ferralla, aparells elèctrics i electrònics de gran grandària, que encara que han de ser recollits pels gestors especialitzats, en aquest servei també es recullen i són portats als punts adequats.

Per a la recollida de voluminosos, els ciutadans tenen al seu abast el servei de recollida gratuït. Cal telefonar al telèfon gratuït 900 101 843 per a concertar el dia i l’hora de recollida pel domicili. “Seguirem insistint en què la ciutadania faça ús d’aquest servei en benefici de tots i del Medi Ambient”, ha indicat, Silvestre.

Respecte a la recollida d’oli de cuina usat, es va fer un canvi en l’empresa i els contenidors i es va implementar el servei en el mes de maig amb 30 contenidors, 7 en el barri del Centre-Zona Alta, 6 en Santa Rosa, Eixample i Zona Nord, 2 en Batoi i un en Baradello, Sargento i Montesol. Des de maig fins a finals de setembre s’han recollit 5.645 quilos.