Inici Alcoi Alcoi busca 1,2 milions en fons de l’IVACE per a continuar millorant...

Alcoi busca 1,2 milions en fons de l’IVACE per a continuar millorant polígons durant el 2020

154
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Alcoi també espera rebre ajudes per a millorar els seus polígons industrials en aquest 2020. Al llarg dels passats 3 exercicis han sigut més de 4,3 milions els invertits en les 5 superfícies industrials de la ciutat. Una part d’eixe finançament l’ha aportat l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), a qui ara la ciutat dels ponts ha demanat 1,2 milions més per a enguany.

Des del 2015, amb el canvi de govern a la Generalitat Valenciana, l’ens autonòmic ha encetat una sèrie d’inversions per a millorar els polígons industrials valencians. La immensa majoria d’ells no havien rebut mai inversions en millores des de la seua creació, i molts tenen ja dècades d’antiguitat. Les comarques de l’interior d’Alacant van ser les primeres en rebre ajudes, hagut compte de l’abandonament històric que havien patit per part del Consell. Les obres per a convertir les superfícies industrials valencianes en referents de qualitat no han parat des de 2017.

Precisament des d’aquell exercici porta rebent ajudes en aquest sentit la ciutat d’Alcoi, com pràcticament la resta de poblacions de la muntanya alacantina. Ha sigut -sobre tot- durant eixe any i 2019, tot i que des de l’Ajuntament alcoià volen seguir invertint en millorar els seus polígons al llarg d’enguany. Per això, el Consistori ha presentat un pla d’inversions en 4 de les seues 5 superfícies industrials que ha xifrat en 1,2 milions. El document obra ja en mans de l’IVACE, de qui depèn el procés de selecció que ha d’establir l’arribada o no del finançament o de part d’ell.

Un dels principals projectes per als que Alcoi ha demanat ajudes cara a aquest 2020 en quant als polígons industrials és la construcció de la rotonda nord d’accés a Cotes Baixes. Un projecte que ja s’ha negat a executar el Ministeri de Foment i que té un cost de 200.000 euros. Altres dels principals punts de millora per a les superfícies industrials alcoianes es centren en la instal·lació de fibra òptica per a les empreses, l’asfaltat de diversos punts de la Beniata, les escorrenties del Santiago Payà o la unió amb carril bici del Cotes Altes.

Amb aquestes dades, i en cas de que finalment l’IVACE aprove el finançament per als polígons d’Alcoi, la ciutat dels ponts hauria invertit en ells més de 5,5 milions d’euros des del 2017. Les ajudes del Consell no abasteixen el 100% dels treballs, pel que és el propi Ajuntament el que destina partides en aquest sentit.

Per exercicis, el més inversor fou 2017 amb més de 2 milions invertits, seguit de 2019 amb 1,5 i 2018 amb mig milió. Resta per saber la xifra de les ajudes que Alcoi espera en 2020.