Home Alcoià Alcoi, Castalla i Ibi, per davall dels 50 punts d’incidència en una...

Alcoi, Castalla i Ibi, per davall dels 50 punts d’incidència en una actualització amb 30 contagis per Covid19 a la muntanya

1112
0
SHARE

Les dades de seguiment de la pandèmia del coronavirus segueixen millorant a tota la Comunitat Valenciana i, a excepció del Madrid, a tot el territori nacional. Unes dades que destaquen especialment a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on en gener i febrer es van registrat alguns dels pitjors indicadors de bona part d’Espanya. L’ampliació de les restriccions a la mobilitat fins el 15 de març ha permès que, tot i una certa reobertura a les terrasses i l’ampliació d’horari comercial, no s’hagen produït -pel moment- nous repunts en la incidència de la pandèmia.

L’actualització d’aquest dimarts 9 de març  segueix la línia de les del darrer mes i confirma la superació de la tercera onada. Ho fa tot i registrar un lleuger augment de la xifra de contagis, que passa dels 18 del passat divendres als 30 actuals. No obstant, són dades que no suposen un repunt en la incidència al Departament de Salut d’Alcoi, que de nou cau altres 9 punts fins a situar-se en els 59 casos/100.000 habitants. Només 9 punts separen a l’interior alacantí de dades pròpies del que es coneix com ‘nova normalitat’. Uns contagis que es reparteixen en 8 a Banyeres, 7 a Alcoi, 6 a Ibi, 4 a Cocentaina, 2 a Muro, i els únics casos de Castalla, Onil i Balones.

Amb aquestes dades, les comarques de la muntanya alacantina tenen a hores d’ara 81 casos actius per Covid19 repartits en 8 localitats de la zona. La resta fins arribar a les 32 que composen l’interior alacantí estan lliures del virus, algunes d’elles des de fa més d’un mes. De fet, el risc de contagi per coronavirus ha caigut per davall del risc mínim -ubicat en els 50 casos/100.000 habitants- a poblacions com Alcoi, Castalla o Ibi -que registren 46, 49 i 21 punts d’incidència respectivament-. Altres poblacions com Cocentaina, Muro i Onil s’apropen a eixa xifra amb 113, 64 i 53 punts, tot i que la capital del Comtat ha experimentat un lleuger repunt. El risc més elevat a la muntanya alacantina es registra a Banyeres, Gaianes i Balones, amb una incidència de 269, 221 i 763 punts -aquestes dos darreres amb un únic cas actiu per Covid19.

A pesar de la milloria, els efectes de la malaltia continuen segant la vida d’aquelles persones més vulnerables al virus. Quatre més d’elles han perdut la vida degut a la infecció des del passat divendres, fent augmentar la xifra total de víctimes del coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a les 408 persones des de març del 2020.