Home Alcoi Foment assolirà la contrucció de la rotonda a l’accés nord d’Alcoi a...

Foment assolirà la contrucció de la rotonda a l’accés nord d’Alcoi a canvi de cedir la travessia de la N340 per la ciutat

590
0
SHARE

Fa més d’una dècada que la ciutat d’Alcoi -i especialment el seu sector empresarial- demanden una infraestructura considerada com a fonamental per a optimitzar l’accés des de Cocentaina. A aquesta àrea s’ubiquen dos de les principals zones industrials de la capital de l’Alcoià: els polígons Cotes Altes i Cotes Baixes. En ells operen desenes d’empreses que necessiten traure els seus productes a l’exterior, i que es troben amb embotellaments de trànsit amb l’actual regulació per semàfors.

Tots ells han rebut una notícia positiva aquest 8 de març amb la confirmació de que serà el Ministeri de Foment qui sufrague el projecte per a construir una rotonda a l’entrada de la Zona Nord alcoiana. L’Ajuntament ja havia previst inversions municipals en aquest projecte si el Govern central no es feia càrrec d’ell. Les obres es valoren en torn als 900.000 euros per a uns treballs que podrien començar en uns 3 mesos, ja que el projecte està ja avançat per part del Consistori. L’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2021, que ha deixat obsolets els comptes prorrogats del Govern Rajoy d’anys enrere han permès desbloquejar aquesta actuació.

La construcció de la nova rotonda portarà aparellada també per a Alcoi la recuperació de la titularitat de la travessia de la N340 per la capital de l’Alcoià. Un fet que possibilitarà a l’administració de la ciutat dels ponts escometre millores a aquestes ubicacions amb una major facilitat, en no haver de passar el filtre de Foment. Només el Pont Fernando Reig, com a infraestructura vital, restarà com a propietat governamental, mentre que el carrer Alacant, l’Alameda Camilo Sesto i l’Avinguda Juan Gil-Albert passaran a ser de titularitat municipal.

Tant l’Ajuntament d’Alcoi com el Govern central consideren que aquest acord beneficia a totes dos parts, desbloquejant una necessitat imperiosa per a una ciutat que la demandava des de fa més d’una dècada.