Home Alcoi Alcoi celebra un primer de maig atípic i ret homenatge als treballadors...

Alcoi celebra un primer de maig atípic i ret homenatge als treballadors i treballadores dels serveis essencials

482
0
SHARE

Vora 180 persones han assistit a la concentració organitzada per reivindicar l’1 de maig a la Plaça d’Espanya d’Alcoi. Un acte que ha estat marcat per les restriccions d’aforament i totes les mesures i protocols enfront la COVID-19.

Javier Llopis ha estat l’encarregat de presentar l’acte que sota el lema “Ara toca cumplir. Un país en deute amb la seua gent treballadora” ha volgut recordar a tots aquells que ja no estan entre nosaltres i posar el valor als treballadors i treballadores que han lluitat al llarg de tot el temps pandèmic i que han format part dels serveis essencials.

Després d’escoltar tres temes interpretats pel cantautor alcoià Jordi Gil, el recent estrenat al seu càrrec Raül Alcocel, nou secretari general de CCOO Muntanya, Vinalopó i Vega Baixa i Leticia Pascual d’UGT, han centrat el seus discursos en demanar millores en el mercat laboral, derogació de les reformes laborals, especialment la del 2012, la derogació de la reforma de les pensions i increment de l’SMI i dels salaris.

Però també han demanat la millora de les prestacions per atur, tant en el nivell contributiu com en l’assistencial. La renovació de les polítiques actives d’ocupació, l’aprovació d’una llei d’igualtat salarial i un pla de xoc que frene les inassolibles xifres de sinistralitat laboral. També els ERTO hauran de continuar adaptant-se fins que es done una reactivació total de l’activitat en tots els sectors.