Home Alcoi Alcoi celebrarà el dia del comerç local el proper 25 d’octubre

Alcoi celebrarà el dia del comerç local el proper 25 d’octubre

174
0
SHARE

El Ple de el Consell ha aprovat, a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, una Declaració institucional per donar suport a la celebració, el proper 25 d’octubre, del Dia del Comerç Local a la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, es vol potenciar la importància que té el comerç local dins d’un model econòmic sostenible i inclusiu, i per ser un element essencial per a la qualitat de vida dels nostres pobles i ciutats.

Tal com exposa la declaració, el comerç local és un sector clau en el desenvolupament de la societat de la Comunitat Valenciana. La seua importància resideix en els efectes econòmics, mediambientals, territorials i socials que van associats a la seva activitat, el que el converteix en una peça fonamental de el teixit socioeconòmic valencià.

En aquest sentit, també assenyala el paper que juga dins de l’economia real, que és essencial per a la transició de el model econòmic que necessitem; un fet que aquest sector ha evidenciat més que mai al llarg d’aquesta pandèmia, ja que ha posat èmfasi a l’atendre les necessitats de la població que més ho necessitava i adaptant-se a unes circumstàncies canviats i imprevisibles. A aquesta iniciativa s’han sumat vora 100 ajuntaments i més de 400 associacions de comerç.

L’Ajuntament d’Alcoi és un dels ens públics que s’ha sumat a aquesta celebració i  ha acollit la presentació ‘Dia del Comerç”.

Han intervingut a la roda de premsa la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, la directora general de Comerç, Rosana Seguí i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

L’hostaleria, el transport i el comerç formen el 34% dels negocis que trobem a Alcoi. Per a la celebració d’aquest dia es repartiran des de bosses amb informació a l’interior a tickets per al transport públic.

A més, en la declaració es destaca que el comerç local potencia els canals de venda de proximitat, així com els de quilòmetre zero i venda sense intermediaris o venda directa. Aquests canals permeten generar experiències de compra més personalitzades i més capacitat per atendre les diferents necessitats de les poblacions locals.

Respecte a l’impacte mediambiental, el Consell ressalta que el comerç de proximitat té un impacte menor que altres tipus de comerç, ja que redueix els quilòmetres que recorren moltes de les seves mercaderies per arribar als consumidors finals i amb això l’empremta de carbó associada a aquests canals de distribució.

En línia amb l’anterior, es abunda en que els desplaçaments als comerços locals freqüentment es caracteritzen per no necessitar transport motoritzat tant de les persones consumidores com dels treballadors i treballadores de el sector.

Aquest fet permet, alhora, reduir els problemes associats al trànsit excessiu i congestió que pateixen alguns nuclis urbans, com els de les ciutats més grans del nostre territori.

Un altre avantatge afegit del comerç local és que en ell hi ha diferents opcions de venda que ens permeten reduir el plàstic i els envasos no reutilitzables associats al consum, com en el cas de la venda a granel. D’aquesta manera, vam acabar produint una menor generació de residus.