Home Alcoi Alcoi, Cocentaina, Ibi i Muro s’uneixen per a reclamar un servei interurbà...

Alcoi, Cocentaina, Ibi i Muro s’uneixen per a reclamar un servei interurbà de transport públic

258
0
SHARE

La unió fa la força. És un dit molt comú en el refranyer espanyol que té la seua explicació en que una demanda feta per part de molts té més probabilitats de ser escoltada. És el que han aplicat els ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina, Ibi i Muro, que han mantingut una reunió aquesta setmana per a aconseguir un servei que millore la mobilitat de persones entre totes elles.

Es tracta del servei interurbà d’autobús que reivindiquen totes elles davant la Generalitat després de que l’ens autonòmic haja adjudicat el contracte de transport públic interurbà a tota la regió a una nova empresa. El proper dilluns 19 està prevista la reunió entre aquestes localitats de l’interior alacantí i el Director General de Transports per a tractar d’aconseguir un servei que vertebre aquest eix a la muntanya alacantina.

Cànon per l’ús de l’estació d’autobusos

L’eliminació de parades, tot i l’augment de freqüències dels busos cap a València, és una de les principals crítiques de les poblacions de l’Alcoià-Comtat cap al nou servei. A més, les obres previstes en la línia fèrria Alcoi-Xàtiva cara a l’estiu forçaran la posada en marxa de línies de bus. Eixirien de l’estació d’autobuses alcoiana, que també està pendent de negociar un possible cànon per l’ús que es fa d’ella i per la que l’Ajuntament d’Alcoi no rep cap contraprestació.

Els 4 ajuntaments han lamentat la manca d’informació respecte a nou servei de bus Ibi-Alcoi-Cocentaina-Muro-València que ha caracteritzat les primeres setmanes del nou servei.