Home Alcoi Alcoi demana ajudes per a la millora de polígons industrials per 727.000€...

Alcoi demana ajudes per a la millora de polígons industrials per 727.000€ tot i la reducció del 20% en la dotació de l’IVACE

0
SHARE
Vista aèria del polígon de La Beniata a Alcoi.

Aquesta setmana, l’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat les ajudes de l’IVACE per a realitzar millores als polígons industrials de la ciutat. Segons ha destacat Elisa Guillem, Regidora d’Indústria, “les actuacions demanades sorgeixen del diàleg amb els empresaris dels diferents polígons alcoians, i són un pas més en la modernització de les nostres àrees industrials”.

Guillem ha comentat que enguany el pressupost de Generalitat per a aquestes ajudes ha patit una retallada d’un 20%. El valor total de la inversió és de vora 1,2 milions d’euros, dels quals 727.000 euros provindrien de les subvencions sol·licitades. A més, l’Ajuntament aportaria uns 460.000 euros, en actuacions que beneficien a les àrees industrials de la ciutat.

Millores per polígons

Algunes intervencions destacades són la millora del clavegueram al polígon El Castellar, una obra que “busca solucionar els problemes d’olors que ha patit el veïnat del barri de Batoi”. Al mateix polígon també es pretén instal·lar una pèrgola fotovoltaica, una mesura “a favor de la transició energètica i l’energia verda”. En total, a aquesta zona s’han demanat 95.900 euros en ajudes.

Altra de les intervencions destacades és al Polígon Santiago Payà, on s’actuarà per estabilitzar la vessant i es treballarà en el nou vial d’accés, que, com afirma Guillem, “és una necessitat importantíssima per als empresaris de la zona”.  En aquest cas se sol·liciten fins a 132.000 euros i el valor total de les primeres actuacions necessàries a la zona seria de 208.000 euros.

A Cotes Altes la principal actuació està relacionada amb la millora del Camí Talecons mitjançant la creació d’un itinerari de vianants accessible i amb el reforç de la calçada. Les ajudes sol·licitades per al conjunt d’obres a aquesta àrea són d’uns 104.000 euros. A Cotes Baixes les ajudes sol·licitades arriben als 263.000 euros, una xifra major per tractar-se d’una EGM.

Les possibles intervencions inclouen, entre d’altres, continuar amb el soterrament de cablejats mitjançant galeries, una mesura que havien sol·licitat els industrials de la zona i que està valorada en uns 100.000 euros. Pel que fa a La Beniata, se sol·liciten 132.000 euros per millorar la xarxa telefònica i de fibra i per a la connexió del Carrer Alacant amb el Carrer Filà Verds.

Ajudes vitals per als polígons

Elisa Guillem ha destacat la importància d’aquestes ajudes, que han permés, només en 2023, una inversió als polígons alcoians de 2,1 milions euros. Per això, ha reiterat la seua “decepció” amb la retallada d’un 20% per part de la Generalitat, però ha posat en valor la feina de la regidoria per aprofitar al màxim les inversions que puguen arribar a la ciutat.