Home Alcoi Alcoi compta de nou amb servei de test ràpid de VIH

Alcoi compta de nou amb servei de test ràpid de VIH

30
0
SHARE

Alcoi compta de nou amb servei de test ràpid de VIH, una mesura que van demanar LGTBI Mariola i Ponts d’Igualtat i que s’ha fet realitat. El punt en concret per fer el test estarà al Centre de Salut la Plaça, en el Centre de Salut Sexual i Reproductiva d’Alcoi en la plaça d’Espanya numero 2. Les persones que ho demanden podran acudir sense necessitat de cita prèvia i de forma totalment anònima. El punt donarà servei a tota l’Àrea de Salut. 

L’LGTBI Mariola i Ponts d’Igualtat van estar demanant des de desembre de 2020 el servei de test ràpid de VIH i ho han aconseguit. L’àrea de Salut d’Alcoi compta amb aquest nou servei per tal de previndre i tractar a temps les enfermetats de transmissió sexual. A més es podrà acudir sense necessitat de cita prèvia i de manera gratuïta.

Aquest punt de test ràpid estarà localitzat al Centre de Salut la Plaça però barallen la possiblitat d’ampliar aquest servei a altres poblacions. Es tracta d’un test ràpid amb alta fiabilitat, ja que en menys d’un hora mostra els resultats. I es caracteritza per la seua sensibilitat i especificitat. 

Reiteren que és important prestar atenció a aquest tipus de malalties i lluitar contra l’estigmatizació.