Home Destacats L’empresa Berjuan ha estat inclosa en el Mapa de Cooperació Empresarial i...

L’empresa Berjuan ha estat inclosa en el Mapa de Cooperació Empresarial i Innovació

62
0
SHARE

Un total de 2.378 empreses estan activades en el Mapa de Cooperació Empresarial i Innovació promogut i finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), en col·laboració amb els Centres Europeus d’Empreses i Innovació de la Comunitat Valenciana (CEEI CV).

Entre aquestes empreses activades es troba la de Berjuan que ja forma part del Mapa de Cooperació Empresarial i Innovació, promogut i finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) GVA IVACE. Aquesta és l’única del seu sector.

El mapa és un dels objectius marcats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball i el Ivace per impulsar la recuperació de les empreses innovadores de la Comunitat i posar en valor el seu potencial innovador i talent demostrat durant la pandèmia.

La finalitat d’aquest mapa, disponible a www.cooperacionempresarial.es, és posar a disposició del teixit industrial de la Comunitat un directori d’empreses innovadores perquè puguen col·laborar amb elles i entre elles.

Aquest mapa permet filtrar, identificar i geolocalitzar de manera categoritzada empreses innovadores i tractores de la Comunitat que estan creixent en diversos àmbits de la innovació i en diferents sectors d’activitat. La província de València reuneix la majoria de les companyies, un total de 1.486, el segueix Alacant amb 636 i Castelló amb 256 empreses

Les empreses registrades al mapa estan identificades com a empreses innovadores i empreses tractores. S’han considerat com a empreses Innovadores aquelles que es distingeixen perquè han rebut finançament, en els últims 5 anys, en el marc d’alguna convocatòria de suport a la R + D + I, o de cooperació / millora empresarial, tant a nivell Comunitat Valenciana com a nivell nacional: IVACE Innovació; AVI (Agència Valenciana Innovació); CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial); ENISA (Empresa Nacional d’Innovació); H2020 – Instrument Pime.

Les empreses tractores geolocalitzades en el Mapa s’han detectat gràcies a la realització d’el Primer Informe d’Empreses Tractores de la Comunitat Valenciana. Es parteix de la següent definició: “Les empreses tractores són totes aquelles grans empreses que fomenten el creixement i desenvolupament econòmic atès que la majoria d’elles són grans a nivell nacional o internacional”.

Així doncs, s’han identificat un total de 333 empreses tractores en el territori de les quals 182 són de la província de València, 77 de Castelló i 74 de la província d’Alacant.
Les empreses tractores pertanyen principalment als tradicionals sectors industrials presents en els darrers 50 anys i apareixen amb força nous sectors com l’agroalimentari, de distribució, serveis (entre els quals es troben les TIC). Per a l’elaboració de mapa, s’han tingut en compte les següents característiques: mida, capacitat de generar valor afegit de forma sostinguda i que es difonga en tota la xarxa traccionada, nivell de creixement amb el temps, ubicació geogràfica, capacitat d’innovació, grau d’obertura, capacitat d’establir cooperacions de tipus públic-privat i en el cas de la Comunitat Valenciana, la presència de clústers.

El Mapa de Cooperació Empresarial i Innovació va començar el 2020, entre altres accions, per impulsar la recuperació de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana i posar en valor la seva innovació. Durant 2021, aquest mapa dinàmic s’enriquirà amb la presència de més empreses i una caracterització més profunda. D’aquesta manera, es treballarà en la definició dels protocols de col·laboració i en els procediments per a això.