Home Alcoi Alcoi considera sobradament provats els sobrecostos per la reforma del Calderón i...

Alcoi considera sobradament provats els sobrecostos per la reforma del Calderón i recorre l’arxiu de la causa

371
0
SHARE

El Jutjat número 2 d’Alcoi ha decretat l’arxiu de la causa contra el constructor Enrique Ortiz pels presumptos sobrecostos en la reforma del Teatre Calderón d’Alcoi. El cas era un dels objectius de l’equip de govern per a recuperar 1,2 milions d’euros que consideren pagats de més pel llavors Ajuntament que dirigia el PP de Jordi Sedano. El Consistori ha recorregut ara a l’Audiència Provincial en considerar que hi ha proves sobrades per a obrir juí oral, tot i no haver-se peritat els treballs per part de l’Agència Valenciana Antifrau (AVA).

L’arribada al govern municipal de la ciutat d’Alcoi de l’equip que encapçala Toni Francés al 2011 va desembocar en una auditoria de tots els projectes desenvolupats en els anys anteriors pels governs del PP a la ciutat. Els socialistes identificaven alguns projectes dels populars com perjudicials per a Alcoi. Entre ells es trobaven la construcció del Bulevard que uniria la Zona Nord amb els barris de Santa Rosa i Batoi per les faldes de la Mariola. I també la reforma integral del Teatre Calderón, encarregada a l’empresa del constructor alacantí multi imputat Enrique Ortiz.

Per als socialistes, aquest darrer projecte no tenia justificades correctament les quantitats que apareixien en les factures de la constructora. D’ací que peritaren els treballs escomesos per a detectar irregularitats i sobrecostos que, finalment, van acabar apareixent, tal i com defenen. L’Ajuntament va posar llavors el cas en mans de la Fiscalia per a recuperar l’1,2 milions d’euros en que estaven xifrats els sobrecostos, segons establia l’informe pericial. Ara, el Jutjat número 2 d’Alcoi ha decidit l’arxiu de la causa contra el constructor després de que fins a 5 pèrits s’hagen negat a tornar a auditar el projecte.

La decisió judicial no ha sentat bé en el sí del govern municipal alcoià, que ha confirmat el recurs presenat per la sentència davant l’Audiència Provincial. El procés comptava amb l’oferiment de l’Agència Valenciana Antifrau, que es va mostrar disposada a actuar d’ofici per a detectar les irregularitats que afirmava haver detectat el Consistori. Un peritatge que, finalment, no s’ha dut a terme a la principal infraestructura cultural alcoiana. Tot i això, la Regidora de Règim Jurídic de la ciutat dels ponts, Lorena Zamorano, creu que, inclús amb la pericial actual, hi ha proves suficients per a obrir juí oral. L’objectiu de l’Ajuntament és recuperar l’1,2 milions que, segons l’auditoria municipal, va pagar de més el Consistori per la reforma.

Tant la reforma del Teatre Calderón -executada- com la construcció del Bulevard -que es va quedar en projecte- serien executades per l’empresa d’Ortiz. La primera està judicialitzada, i la segona ha sigut cancel·lada degut a l’astronòmica inversió que suposava per a les arques municipals.