Inici Alcoi ASJ i Ajuntament sospesen allargar els Moros i Cristians d’Alcoi a 4...

ASJ i Ajuntament sospesen allargar els Moros i Cristians d’Alcoi a 4 dies en 2021

429
0
COMPARTIR

Aquest dimarts 8 de setembre, la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) d’Alcoi acordava proposar que les pròximes festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, de les que encara no es coneix les dates, ja que estan condicionades per l’evolució de la pandèmia, se celebren durant quatre dies. Els dies es repartirien un per a cada entrada, un per al patró i l’altre per a l’arcabusseria. Es tracta d’una proposta que haurà de fer-se extensiva al món de la Festa, i que d’aprovar-se per part de l’Assemblea de l’ASJ, es proposaria a l’Ajuntament per, definitivament, donar el vist i plau. Una situació com aquesta només es va viure a la ciutat en 1976, quan les festes també van durar 4 dies per a celebrar el centenari d’aquestes.

Des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi es veu amb bons ulls una proposta que s’entén que està realitzada amb la millor intenció, i que és això, una idea  que necessita molta feina i consens. S’entén que l’objectiu últim és ajudar a tots eixos col·lectius i sectors que troben en les nostres festes una important font de recursos, i que han vist suspeses les festes de 2020. Un suport econòmic per a molts sectors i moltes treballadores i treballadors, però també emocional, donant una nova il·lusió als que formen part més directament del món de la festa però també a tots els ciutadans i els visitants.

La Regidora de Festes, Carol Ortiz, ha explicat que “parlem d’una proposta, sabem de les dificultats que qualsevol canvi pot suposar en la nostra Festa, ja que implica moltíssimes coses i a moltes persones. Coneixem les dificultats i les preguntes que tots ens podem fer sobre aspectes com la música, el cost econòmic que ha d’afrontar cada fester, els càrrecs, hostaleria, artesans, les cadires, la pólvora i moltíssimes més. Per això, ara més que mai hem de treballar tots junts, aportant tot el que tenim per veure com quadrar els canvis i mostrar la nostra millor disposició per a fer, una vegada més, les millors festes del món”.

Ortiz ha afegit que “tots sabem que la Covid19 ens ha trastocat la vida però davant de les dificultats cal actuar, donar el millor de cadascun, aportant, construint i creient que si alguna ciutat és capaç d’il·lusionar, eixa ciutat és Alcoi”.

La Regidoria de Festes ja està treballant en tot allò que entra dins de les seues competències per a veure com es pot adequar a unes Festes de quatre dies, a l’espera de la decisió que adopten els màxims representants de les filaes alcoianes i els directius de l’ASJ. També posant-se a la disposició de qualsevol entitat o ciutadà, tal com indica l’edil de Festes: “volem deixar clar que estem ací per a ajudar en aquells reptes que poden sorgir i que, amb la millor predisposició, els aconseguirem convertir en una oportunitat”.