Inici Alcoi Alcoi convoca les Festes de la Verge dels Lliris però supedita l’Ofrena...

Alcoi convoca les Festes de la Verge dels Lliris però supedita l’Ofrena i la Romeria a la Covid19

180
0
COMPARTIR

Alcoi retrà homenatge a la seua patrona a partir de mitjans d’agost i fins la darrera setmana de setembre. Ho farà a pesar del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat sanitària recomanades per les autoritats. Les misses mantindran les limitacions d’aforament per la pandèmia, de l’evolució de la qual dependran els actes centrals, com són l’Ofrena i la Romeria, previstes per al 19 i 20 de setembre.

La pandèmia mundial de coronavirus ha modificat la immensa majoria dels calendaris de festivitats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tant és així que quasi totes les poblacions de la zona han decidit ajornar per a 2021 els seus principals festejos, caracteritzats per a proximitat social entre els seus participants. El risc de contagi per Covid19 ha provocat que 2020 estiga pràcticament buit de festejos, encara que l’evolució de la situació i les mesures sanitàries per a controlar-la permeten la celebració d’alguna d’elles, com les de la Verge dels Lliris d’Alcoi.

Els actes que comprèn la festa de la patrona dels alcoians avarquen des de mitjans d’agost fins a finals de setembre. La majoria d’ells tenen a veure amb la religió i no amb concentracions al carrer. Per això, tant l’Ajuntament d’Alcoi com l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris han decidit dur-los endavant en la seua totalitat. La possibilitat de controlar l’aforament de l’església de Sant Mauro facilita aquesta possibilitat. Cosa diferent ocorre amb l’Ofrena i la Romeria, que tanquen els actes en honor a la patrona alcoiana els dies 19 i 20 de setembre. Tots dos depenen de l’evolució de la situació sanitària.

Els actes religiosos, que es celebren a partir de la propera setmana, inclouen una missa en homenatge a les víctimes del coronavirus a la ciutat. En ella s’ha produït un dels casos més tràgics de la pandèmia a terres valencianes amb la mort de 73 majors a la residència Domus Vi de la localitat. Per això, des de l’organització demanen al poble d’Alcoi la màxima participació, al temps que garanteixen el compliment estricte de les mesures de seguretat sanitària per als participants.

En cas de no poder celebrar-se enguany actes com la Romeria a la Font Roja, seria el tercer any seguit en que no es duria a terme. Els dos anteriors la meteorologia i el risc d’incendis ho han impedit.