Inici Alcoià Generalitat decreta el nivell extrem de risc per incendis forestals a l’interior...

Generalitat decreta el nivell extrem de risc per incendis forestals a l’interior alacantí

172
0
COMPARTIR

Les elevades temperatures que comporta l’estiu a la muntanya alacantina, considerada com el pulmó de la província d’Alacant, suposen un risc per a la zona. En ella es concentren milers d’hectàrees de boscos majoritàriament composats per pins, una espècie pirosensible. A més, les pluges del temporal ‘Glòria’ han provocat tant un creixement de la vegetació com destrosses en formar de milers de branques i arbres caiguts.

Es tracta del còctel perfecte per a que es produisquen incendis forestals, pel que la Generalitat Valenciana està posant especial atenció en les campanyes de prevenció contra el foc. Sota el nom ‘Stop al foc’, l’ens autonòmic alerta de les situacions de risc per incendis que es produeixen a les diferents zones de la Comunitat Valenciana. Un risc que, degut a les elevades temperatures que comencen aquest divendres i que seguiran durant les properes jornades, és extrem a la muntanya alacantina.

La situació exigeix de la màxima cautela per part de la població, especialment entre aquelles persones que gaudisquen durant aquests dies de l’entorn natural a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Com és lògic, està terminantment prohibit encendre foc a menys de 500 metres de qualsevol superfície forestal, al temps que es recomana no fumar en entorns naturals, així com no deixar restes a la muntanya. Defensar el patrimoni natural de l’interior alacantí depén de tots, ja que no existeix pel moment perill de tempestes seques.