Home Alcoi Alcoi crearà una pàgina web on bolcar les conclusions de l’OMHA i...

Alcoi crearà una pàgina web on bolcar les conclusions de l’OMHA i les possibilitats en torn a l’habitatge

354
0
SHARE

Durant els mesos de novembre de 2020 a març de 2021, s’han realitzat un total de 5 sessions de debat dins dels Laboratoris de l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi amb una metodologia participativa a cada un d’ells, generant-se un diagnòstic per detectar els principals problemes de l’habitatge per part dels assistents: fluxgrama relacional per establir la priorització i jerarquia dels problemes; planificació estratègica d’accions específiques que responguen als problemes detectats; i finalment, la valoració conjunta per part dels tres laboratoris de les diferents accions proposades.

Finalment han acordat dut a terme les següents accions: creació d’una comissió interdepartamental de l’Ajuntament en matèria d’habitatge i d’un nou portal web sobre l’habitatge a Alcoi. A més, respecte a les activitats es durà a terme la redacció d’un estudi diagnòstic sobre la tipologia d’edificis en àrees vulnerables així com les necessitats de la població usuària de l’habitatge social; l’organització d’unes jornades  formatives sobre habitatge (tardor-hivern 2021); així com una campanya de comunicació amb l’objectiu de difondre la informació i les ajudes disponibles entre els agents i els usuaris finals que participen de la rehabilitació

Cal destacar respecte a la comissió interdepartamental que està formada per tècnics de diferents àrees i estarà coordinat amb l’Oficina de la Xarxa Xaloc, depenent de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià–Comtat i la Conselleria d’Habitatge.

Els laboratoris sobre habitatge són una iniciativa de l’OMHA (Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi). El seu objectiu és la generació de debats, recomanacions estratègiques i propostes per a la política municipal en habitatge de la ciutat. La composició dels laboratoris està organitzada en tres àmbits d’interés específic: el laboratori d’estat de l’habitatge i mercat; el laboratori de perspectiva social de l’habitatge; i el laboratori d’innovació social en l’habitatge.

Ja s’han convocat als tres laboratoris per a treballar en l’organització i disseny dels distints projectes prioritzats i la previsió d’execució és que estiguen acabats a final d’any.

La Regidora d’Habitatge, María Baca, ha afirmat que “s’ha fet una gran tasca de reflexió i posada en comú dels elements problemàtics per part dels diferents agents implicats en les polítiques d’habitatge així com noves propostes que sens dubte ens ajudaran a posar el focus en l’arrel dels problemes i millorar la qualitat de les accions que siguen dutes a terme a mitjà i llarg termini per part de diferents administracions i organismes”.

Per la seua banda el president de l’OMHA, Cristian Santiago, ha indica que “aquest full de ruta ens ha de facilitar que l’observatori continue consolidant-se com una ferramenta útil per avaluar, corregir i millorar les polítiques públiques d’habitatge aplicades a la nostra ciutat. En definitiva, un espai de participació que ens permeta impulsar de forma conjunta i decidida, amb els diferents agents implicats, les accions necessàries que ens ajudin a garantir el dret a l’habitatge”.