Home Alcoià Generalitat limita de nou l’horari d’hostaleria i oci nocturn i proposa toc...

Generalitat limita de nou l’horari d’hostaleria i oci nocturn i proposa toc de queda selectiu per municipis davant l’augment de la incidència

1994
0
SHARE

La Mesa Interdepartamental de la Comunitat Valenciana s’ha reunit aquest dijous 8 de juliol per a avaluar la situació respecte a la crisi sanitària de la Covid19. Des de fa dos setmanes, la Comunitat Valenciana ve experimentant un repunt en el nombre de casos positius per coronavirus i la seua incidència, sobre tot en joves. Un fet que, tal i com venia avisant el President Ximo Puig, redundarà en un augment de les restriccions per a tractar d’aturar la línia ascendent del virus.

Les noves mesures arriben ja en temporada vacacional, pel que poden afectar seriosament al sector terceria a una regió que viu -en bona mida i en destinacions costaneres majoritàriament- de les visites que reben. Tant el propi Puig com la Consellera de Sanitat Universal han comparescut davant la premsa per a anunciar les noves limitacions que entraran en vigor a tota la Comunitat Valenciana a partir del proper dissabte 10 de juliol.

Entre elles destaca la reducció de l’horari d’obertura tant per a l’hostaleria com per a l’oci nocturn. En tots dos casos, podran obrir fins les 00.30h, retallant una hora el tancament actual. Les limitacions també afecten a l’interior dels establiments, on només es podran seure fins a 6 persones per taula, mentre que en exteriors la capacitat per taula serà de 10 persones. També es redueix la capacitat en grans esdeveniments, tant en interior com en exterior, que passen a 2.000 i 3.000 persones respectivament.

Generalitat plantejarà aquest divendres 9 de juliol al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la possibilitat d’establir el toc de queda selectiu en poblacions que es troben en risc extrem de contagi per Covid19. Una mesura que haurà de validar el tribunal i que entrarà en vigor -en cas de ser aprovada- també el proper 10 de juliol. Totes les noves restriccions estaran vigents fins el 25 de juliol.