Home Alcoi Alcoi descarta celebrar les Festes en abril però no ajornar-les encara dins...

Alcoi descarta celebrar les Festes en abril però no ajornar-les encara dins de 2021 si la pandèmia millora

0
SHARE

Els Moros i Cristians d’Alcoi no es celebraran en les dates previstes per a 2021. Ni Ajuntament ni ASJ confien en que la pandèmia estiga superada en abril i no estan disposats a restringir ni retallar els actes dels festejos. Ara bé, la idea és celebrar-les més avant encara enguany, i de fet l’associació ha aprovat els comptes per a aquest exercici incloent les despeses que generaria celebrar la Trilogia Festera més famosa del món en circumstàncies normals.

L’any 2020, caracteritzat per l’eclosió de la pandèmia mundial de la Covid, ha deixat pràcticament en nul tot allò que supose escometre activitats en les que es concentren persones. Des de març del passat exercici, cap població ha pogut dur a terme actes com els que conformen les seues Festes, independentment del tipus que siguen. Aquest fet suposa un important entrebanc no sols per a l’economia de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on les Festes de cada població suposen ingressos i ocupació, especialment en el sector terciari. També té conseqüències en l’aspecte mental dels seus habitants.

2021 aspirava a ser l’any de la victòria sobre el virus, i pot ser-ho, però no de forma immediata. Cosa que impedeix començar a programar els Moros i Cristians més coneguts del món, que es celebren a Alcoi. Així ho ha reconegut l’Associació Sant Jordi (ASJ) i també l’Ajuntament d’Alcoi. Tots dos ens han assolit la impossibilitat de que la situació en abril siga la idònia per a dur a terme uns festejos que concentren a desenes de milers de persones als carrers alcoians. No obstant, la idea no és cancel·lar-les, sinó ajornar-les confiant en que la situació pandèmica millore cap a l’estiu i la tardor, i les Festes puguen celebrar-se encara enguany.

L’ajornament respon a la voluntat d’Ajuntament i ASJ de no posar en risc ni a la població ni la pròpia celebració dels actes festers tal i com estan concebuts. En tot cas, l’ens fester alcoià ha aprovat uns comptes per a 2021 en la seua assemblea anual comptant amb les despeses que afrontaria havent Moros i Cristians. A banda, la seua tasca inclou despeses regulars que han de finançar-se amb les quotes dels més de 10.000 integrants de l’associació, que també rep ajudes públiques. Una situació permesa gràcies a la consideració dels Moros i Cristians d’Alcoi en el seu conjunt com a Bé d’Interès Cultural (BIC) i a l’Interès Turístic Internacional que atresoren.

Tot a una ciutat –i unes comarques- en les que centenars de persones que treballen a desenes d’empreses d’artesania festera tal vegada no podrien aguantar altre any sense treballar per les cancel·lacions a la Festa.