Home Cocentaina El Pla Resistir aportarà 307.000 euros per a ajudar a autònoms i...

El Pla Resistir aportarà 307.000 euros per a ajudar a autònoms i pimes contra les restriccions a Cocentaina

0
SHARE

El pla Resistir aprovat per la Generalitat Valenciana la setmana passada comportarà per a la vila comtal un total de 307.009€, que estaran a disposició dels sectors més afectats per les noves restriccions de la pandèmia de la Covid19.

Resistir és un pla en el qual estan incloses tres administracions: la Generalitat -que aportarà un 62,5% dels fons totals-, la Diputació d’Alacant -amb un 22,5%- i els propis ajuntaments -que posaran la quantitat equivalent al 15%-.

L’objectiu fonamental del govern contestà és agilitzar al màxim la tramitació burocràtica dels expedients. En poques setmanes els ajuntaments rebran el model de bases, fet per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), on es descriuran els criteris que hauran de complir els empreses per accedir a la sol·licitud. A més, des de l’entitat local es farà la publicitat corresponent perquè les persones beneficiàries estiguen assabentades.

L’ajuda econòmica de què consta aquest pla està fixada en 2.000€ per cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores i una altra quantitat a afegir de 200 € per persona treballadora.

En la reunió que van mantenir el Director General d’Administració Pública, el President de la Diputació d’Alacant, el president de la FVMP i totes les alcaldesses i els alcaldes de la província, es va manifestar la voluntat del govern valencià que els requisits per a accedir a l’ajuda Resistir siguen senzills i fàcils de justificar per a les persones beneficiàries. També es va recalcar l’esforç que hauran de fer els ajuntaments tan econòmicament, aportant una part, com de treball, ja que suposarà una càrrega afegida a la tasca administrativa. No obstant això, l’equip de govern contestà valora molt positivament aquest reforç econòmic que València aportarà als diferents sectors.