Home Alcoi Alcoi destina 354.217 € per a dues noves línies d’ajudes al...

Alcoi destina 354.217 € per a dues noves línies d’ajudes al turisme i a altres petites empreses i autònoms

186
0
SHARE

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat aquest dimecres, 15 de setembre, les bases per a optar a dues línies del programa ‘Reactiva Alcoi’, convocat per l’Ajuntament d’Alcoi per a ajudar al sector del turisme, així com a petites empreses, autònoms i professionals que exerceixen en sectors també afectats per la Covid-19. Totes dues línies compten amb un fons de 354.217 euros en total, concedits per la Diputació d’Alacant a través del Programa TEN 2021 per a reactivar l’economia i pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

La primera de les línies destinarà 75.840 euros a pimes, micropimes i autònoms amb domicili fiscal a Alcoi que es troben en funcionament a 1 de gener de 2019, dedicats a oci i hostaleria, allotjament reglat, agències de viatge i oferta receptiva; o guies i empreses de turisme actiu.

En concret, els hotels de més de 100 places de la ciutat podran optar a ajudes de fins a 10.000 euros, mentre que els de menys de 100 places tindran la possibilitat d’accedir a ajudes de fins a 4.000 euros. D’altra banda, es contemplen subvencions de fins a 2.500 euros per a allotjaments rurals i per a lloguers turístics, així com ajudes de fins a 1.500 euros per a agències de viatges i guies turístics.

Entre els requisits per a optar a les ajudes, l’empresa o la persona autònoma sol·licitant haurà d’haver reduït la mitjana mensual de facturació dels mesos per què vaja a sol·licitar l’ajuda (entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021) en almenys 25% respecte a la mitjana mensual facturada en 2019.

Les ajudes serviran per a finançar despeses estructurals i de funcionament corrents de l’activitat empresarial, que han sigut suportats malgrat la manca d’ingressos.

La segona línia de ‘REACTIVA ALCOI’ compta amb un import total de 278.377,81 euros que la Diputació d’Alacant ha assignat al municipi per a concedir subvencions nominatives a pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de diferents activitats empresarials. Entre elles estan incloses activitats que no hagen percebut ajudes Parèntesis i altres com els comerços al detall de ferreteria, articles esportius, jocs i joguets, parament i articles de regal.

Es concedirà una quantitat de fins a 2.500 euros per empresa i entre les condicions que han de justificar les sol·licitants, aquestes han d’haver vist reduït la mitjana mensual de facturació en els mesos per què es vaja a sol·licitar l’ajuda (que han d’estar compresos entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021) en, almenys, el 25% respecte a la mitjana mensual facturada en 2019.

L’objectiu d’aquestes dues línies d’ajudes directes, és prestar un suport i ajudar a sostindre la situació d’alta de l’activitat. D’aquesta manera, a més de minimitzar l’impacte dels efectes econòmics provocat per la Covid-19, es persegueix reactivar l’economia local tan prompte com siga possible.

Segons explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ”les ajudes de ‘Reactiva Alcoi’ venen a complementar l’esforç que aquest Ajuntament ve duent a terme des que comencem a patir les conseqüències d’aquesta crisi sanitària, amb l’objectiu que cap sector es quede arrere i amb la vista posada en una recuperació que confiem serà el més ràpida possible”.

En aquest sentit, cal destacar que el consistori ha estat al costat de la ciutadania des de la declaració de l’Estat d’Alarma, amb mesures socials i econòmiques extraordinàries per tal d’atendre les noves necessitats que es van manifestar i durant 2020 es van destinar vora 900.000 euros a les ajudes ‘Reactiva Alcoi’ per tractar de compensar la reducció d’ingressos, facilitant liquiditat a les empreses alcoianes per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació.

A més, el consistori ha gestionat les Ajudes Parèntesi I y II, incloses en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, que han permés beneficiar a més de 750 petites empreses i autònoms amb 1,6 milions d’euros. Així mateix, a través de la regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació ha llançat els programes Inici@ i Consolid@, dotats amb 300.000 euros per a incentivar la creació i consolidació de microempreses. I mitjançant les dues convocatòries de ‘Reactivalcoi Comerç’, ha concedit 186.000 euros en ajudes per a incentivar el comerç de proximitat a la ciutat.

En total, al llarg de 2021, es destinaran 2.250.000 euros a ajudar als sectors més afectats per les mesures de restricció per a fer front a la Covid.

Per a sol·licitar ajudes en qualsevol de les dues noves línies del programa ‘Reactiva Alcoi’, els interessats tenen de termini de 15 dies a partir de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Poden fer arribar la petició i la documentació per mitjans electrònics o de manera presencial, demanant cita prèvia en el telèfon 965 537 218.