Home Cocentaina Torna la Fira de Tots Sants de Cocentaina en el seu 675...

Torna la Fira de Tots Sants de Cocentaina en el seu 675 aniversari

356
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat ha donat llum verda a la 675 edició de la Fira de Tots Sants 2021 en format presencial que proposa la celebració dividida en dos caps de setmana consecutius: el 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre i el següent, 5, 6 i 7 de novembre.

Una fira que torna amb el seu format presencial i que es realitzarà als carrers amples i places, reduint expossitors, assegurant separació entre ells i garantint la seguretat sanitària marcada pel momento actual.

Expossicions, AOVE Fòrum, Certamen Coral Fira de Tots Sants, el Mercat Medieval, la mostra de tecnologia, medi ambient, agrícola, industrial i d’alimentació són els principals eixos en els que es centrarà aquesta nova edició.

Entre les novetats més destacades per a 2021 hi ha les següents: es redueix el nombre d’expositors a 235 cada setmana, com també la superfície comercial de l’esdeveniment, a poc més de 50.000 metres quadrats cada cap de setmana, s’amplia la distància entre expositors i els metres disponibles per a cadascun. No hi haurà espectacles als carrers, encara que sí que s’han programat actuacions en recintes tancats, amb aforament controlat i prèvia reserva d’entrades (gratuïtes).

Durant el I Congrés Xarxa Comercial Fira de Tots Sants que es celebra aquests dies a Cocentaina, s’ha treballat amb tots els expositors participants en l’esdeveniment l’adaptació de les condicions de participació en aquest 2021, els canvis previstos en el format d’exposició i la reestructuració d’algunes ubicacions.

Així mateix, se’ls ha explicat el recorregut circular que s’ha dissenyat per a ordenar el fluxos de visitants, l’estructura dels sectors d’exposició per zones, les àrees previstes d’amortització i baixa densitat entre sectors, la inclusió de protocol Covid en totes les activitats i els punts d’informació Covid presents en les zones de serveis.

Enguany, que recordem que se celebra la 675 edició de la Fira de Cocentaina, no es permetran les actuacions ni espectacles al carrer com les que es programaven en les diferents àrees temàtiques i l’Espai «Fira i Festa» o de «Sol a Sol». Sí que es realitzaran, no obstant això, espectacles en recintes tancats com ara el Palau Comtal, on es pot controlar l’aforament.

Cocentaina ja comença a calfar motors per a preparar-se per a la Fira de les Fires i ja comença a fer “oloreta a fira” al municipi.