Home Alcoi De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar...

De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi

1353
0
SHARE

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

Aproximadament 20 mesos és el lapse de temps que la ciutat d’Alcoi ha hagut d’estar sense una de les seues infraestructures més importants: el pont Fernando Reig, que suposa a més la principal eixida de la ciutat cap a Alacant. Abans de que el trencament d’un dels tirants que subjecta el pont obligara a tancar-lo per a reparar-lo, milers de vehicles el travessaven cada dia. Després de 30 anys de vida, el pont, que mai havia tingut manteniment, ha vist com els treballs de reparació l’han deixat com a nou i han retornat fluïdesa al trànsit de la ciutat dels ponts.

El propi Ministre de Forment Íñigo De la Serna, com a responsable de l’àrea que ha sufragat la reparació del pont més famós d’Alcoi, ha sigut l’encarregat de destapar la placa commemorativa dels treballs. Representants de totes les administracions han estat presents en un acte en el que s’han repassat els treballs escomesos per a reparar el pont Fernando Reig, que han tingut un cost d’11,6 milions d’euros. Molts d’eixos treballs han sigut duts a terme utilitzant tècniques novadores que converteixen al pont alcoià de nou en referent.

La infraestructura ha superat satisfactòriament totes les proves de càrrega i registra un nou aspecte que atorga a tota la zona una nova i millorada imatge amb il·luminació LED. Passada la 1.30 del migdia, els primers vehicles han pogut accedir al pas del pont, tant d’entrada com d’eixida, en un esdeveniment que ha cridat l’atenció de desenes de veïns de la capital de l’Alcoià. Tot i això, els representants alcoians han lamentat la manca d’inversions en infraestructures per part del ministeri, mentre el propi De la Serna ha afirmat que Foment té programades diverses inversions a la província d’Alacant en els pressupostos que encara estan per aprovar.

La instal·lació de nous punts de control per al manteniment del Fernando Reig farà més fàcil la seua conservació en el futur.