Home Alcoi Alcoi destinarà una primera partida de 600.000 euros per a complementar les...

Alcoi destinarà una primera partida de 600.000 euros per a complementar les ajudes a negocis locals

554
0
SHARE

L’afecció econòmica que tindrà la crisi sanitària pel coronavirus tindrà nefastes conseqüències per la pràctica totalitat de sectors econòmics a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una realitat que s’agreujarà arrel de l’augment de les restriccions adreçades a l’Estat d’Alarma actiu fins el proper 11 d’abril. El xicotet comerç -a excepció del relacionat amb l’alimentació- han hagut de tancar portes. Tot i els 200.000 milions d’euros mobilitzats pel govern, encara hi han sectors als que no arriben les ajudes, o al menys no totes les desitjades.

Aquest fet obliga a la resta d’administracions a fer un sobre esforç per a abastir als negocis que tenen les ajudes justes. Entre ells, els autònoms, que rebran ajudes d’entre 750 i 1.500 euros si han perdut més del 75% dels seus ingressos. Ajudes que arriben per part de la Generalitat, tot i que en el cas dels negocis alcoians l’Ajuntament també llanára ajudes econòmiques.

Serà concretament amb una partida de 600.000 euros que l’equip de govern ha promès als principals econòmics de la ciutat. Així ho han acordat l’Alcalde d’Alcoi i els seus regidors d’Hisenda i Empresa amb els respectius presidents de la Cambra de Comerç i la patronal de l’Alcoià-Comtat FEDAC. Les ajudes van dirigides a les micropimes i el xicotet comerç de la ciutat, dos dels sectors amb menor liquiditat per a superar una crisi d’aquesta dimensió.

Les organitzacions empresarials han vist amb bons ulls l’arribada de totes aquestes ajudes, tot i que reconeixen que seran necessàries més. Un fet també aplicable per a les ajudes municipals, que podrien complementar-se -demanen els empresaris- amb bonificions en els tributs municipals. Totes dos han oferit els seus serveis per a fer arribar quant abans les ajudes als que més les necessiten.