Home Alcoi Alcoi diagnostica l’atenció i possibilitats que ofereix a la Tercera Edat com...

Alcoi diagnostica l’atenció i possibilitats que ofereix a la Tercera Edat com a Ciutat Amiga de les Persones Majors

218
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme un diagnòstic per a determinar en quin estat es troba l’atenció i les prestacions que se li dediquen el sector poblacional de les persones majors. Cal recordar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) promou la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors i la ciutat d’Alcoi forma part d’eixa Xarxa perquè es va sol·licitar per acord plenari.

La Regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz, ha recordat que “pertànyer a eixa Xarxa de Ciutats Amigables ens exigeix un compromís municipal amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors, fent una ciutat més accessible, més segura, més saludable… Recollint les propostes que fan les mateixes persones majors i realitzant millores en els espais urbans i els serveis municipals, etc…”.

Alcoi ja ha acabat el diagnòstic en el qual han participat 306 persones realitzant enquestes i assistint a grups de treball. S’ha fet una valoració i diferents propostes de millora, el següent pas és dur a terme un pla d’acció des de diferents àrees municipals que recullen eixes demandes i les convertisquen en actuacions a realitzar al llarg dels pròxims tres anys.

Les persones majors aniran fent seguiment de les actuacions en sessions de treball, i dins de tres anys s’avaluarà el compliment del Pla i s’actualitzarà amb noves iniciatives que es plantegen. El Projecte de Ciutats Amigables es desenvolupa en cicles de cinc anys i respon a actuacions planificades i avaluades en cada cicle.