Inici Alcoi Alcoi diu adéu a altra de les seues grans figures: l’escriptora Isabel-Clara...

Alcoi diu adéu a altra de les seues grans figures: l’escriptora Isabel-Clara Simó

474
0
COMPARTIR

En poc més de mig any, la ciutat d’Alcoi ha dit adéu a dos de les seues figures més conegudes i reconegudes no sols fora de la ciutat, sinó també a nivell nacional i internacional. Primer va ser Camilo Sesto, cantant de renom internacional i que ha deixat una profunda ferida a la ciutat que el va veure nàixer. I aquesta passada matinada entre dilluns i dimarts, Alcoi ha perdut a altre dels seus referents culturals: l’escriptora Isable-Clara Simó.

L’autora està considerada com una de les pioneres en llengua catalana, en la que va començar a escriure encara en ple franquisme. Isabel-Clara Simó patia des de feia uns anys esclerosi, una patologia degenerativa que ha acabat per segar la vida de l’escriptora alcoiana als 76 anys d’edat. Ha ocorregut a Barcelona, on residia des de feia molts anys i on ha desenvolupat la major part de la seua trajectòria literària.

Isable-Clara Simó, com va ocórrer amb Camilo Sesto, també va rebre la Medalla d’Or de la ciutat on va nàixer: Alcoi. Del mateix mode, també va rebre el títol de Filla Predilecta de la capital de l’Alcoià al 2013. Tots dos homenatges els va rebre en vida i com a reconeixement no sols a la seua trajectòria vital, sinó també com a homenatge a l’alcoiania de la que sempre ha fet gala.

L’escriptora alcoiana deixa darrere de sí més de 50 obres escrites en llengua catalana, de la que era una fèrria defensora. Pel moment es desconeix com serà el comiat que la societat catalana li done a l’autora ni si el poble d’Alcoi tindrà l’oportunitat d’acomiadar-se d’una de les seues figures culturals més rellevants. Des de diferents ens alcoians ja han fet arribar les primeres mostres de dòl a la família d’Isabel-Clara Simó.