Home Alcoi Alcoi dona una segona vida als mobles usats de la mà de...

Alcoi dona una segona vida als mobles usats de la mà de la nova tenda ‘Decor@’ de Càritas a la ciutat

0
SHARE

Càritas Diocesana de València i la Fundació José Mª Haro-INTRA han inaugurat aquesta dimecres 26 de maig la seva botiga Decor@ de mobles de segona mà a la localitat d’Alcoi -C/ Joan Bosco, 30-. L’acte ha estat presidit per Ignacio Gran, director de Càritas València i president de la Fundació, que ha estat acompanyat, entre d’altres, pel Regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Silvestre; Melchor Seguí, vicari episcopal i altres membres de l’Arxiprestat 28 que agrupa les parròquies de la localitat.

Aquest projecte, que es desenvolupa amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, té com a objectiu reduir el residu de mobiliari que la ciutadania alcoiana diposita a l’Ecoparc. D’altra banda, la iniciativa generarà llocs de treball adreçats a persones en risc d’exclusió social facilitant la seva formació, dotant-los de més recursos i generant més oportunitats d’ocupació en el mercat laboral.

Així, la posada en marxa d’aquest projecte -dedicat a la comercialització de mobiliari i elements de decoració usats- respon a les propostes de l’economia circular, ja que facilita l’accés a productes ja elaborats i, a el mateix temps, possibilita la creació de nous llocs de treball per a la gestió i la venda a l’empresa d’inserció Arropa València.

Col·laboració amb l’administració local

En paraules de el director de Càritas València, Ignacio Gran, “és essencial per desenvolupar aquest tipus de projectes, de compromís social i mediambiental, poder comptar amb el suport i el compromís de les administracions i organismes públics, com en aquest cas l’Ajuntament d’Alcoi, que ha posat a la nostra disposició els mecanismes necessaris per comptar amb un producte en bon estat que ens permeti generar una nova activitat”.

El projecte s’anomena Decor@, i no seria possible sense la col·laboració del Consistori alcoià, que cedeix els mobles i objectes decoratius en bon estat que són dipositats en el punt net de la ciutat. D’aquesta manera, es redueix gran part d’aquest tipus de residu, donant una segona vida a través de la reutilització i el reciclatge de la mateixa.