Home Alcoi Alcoi enceta 4 mesos d’activitats per la igualtat amb el I Congrés...

Alcoi enceta 4 mesos d’activitats per la igualtat amb el I Congrés Regional LGTBI com a punt i final al setembre

0
SHARE

Alcoi s’ha convertit d’uns anys a esta part en una de les ciutats referents en la defensa dels drets de les minories LGTBI. De fet, la ciutat compta amb dos associacions dedicades a visibilitzar aquesta realitat i a defensar als que pateixen atacs per la seua condició sexual. Tot i que el Dia de l’Orgull LGTBI es celebra el proper 28 de juny, a la ciutat dels ponts ja s’han encetat les activitats per a lluitar pels drets d’un col·lectiu que històricament ha sigut perseguit i reprimit.

La primera de les activitats ha comptat amb la participació de centres educatius de la ciutat. L’educació és un dels factors en els que incideixen les dos associacions que defensen als membres del col·lectiu a Alcoi. Enguany s’ha volgut donar especial visibilitat a les persones trans, després de que formacions d’extrema dreta amb poder a la Generalitat hagen fet pública la seua intenció de derogar lleis que consagren els drets d’aquest col·lectiu.

I Congrés Regional LGTBI

Les activitats en defensa dels drets LGTBI tindran lloc a la localitat fins mitjans del proper mes de setembre. En eixa data, concretament el dia 14, està prevista la celebració del I Congrés Regional LGTBI, que congregarà a Alcoi a integrants del col·lectiu provinents de tota la geografia valenciana. La idea és consolidar els drets adquirits pel col·lectiu i enfrontar els discursos que consideren d’odi provinents d’administracions governades per l’extrema dreta.

Les activitats previstes dins d’aquesta programació inclouen també el cicle de cinema de temàtica LGTBI ‘La Invertida’, en el que participaran els propis directors i actors de les pel·lícules.