Home Destacats Playmobil executa un segon ERO que afecta a 12 treballadors i deixa...

Playmobil executa un segon ERO que afecta a 12 treballadors i deixa el planter per a logística a Onil en 21 persones

0
SHARE
Façana principal de les instal·lacions de Playmobil a Onil.

Al mes de juny del 2023, una de les empreses històriques d’Onil patia una situació de retall de personal en forma d’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Playmobil, on es fabricàven els mítics ‘Clicks’ amb els que han jugat i gaudit múltiples generacions, acomiadava a 40 dels seus treballadors. Ho feia, afirmen, per motius econòmics, deixant a terres colivenques únicament una base logística operada per 33 treballadors.

A finals del passat mes d’abril, la mercantil -que ara té la seu central a Alemanya i produeix a Bulgària i Malta- anunciava un segon ERO que afectaria en aquesta ocasió a 12 operaris, pertanyents a tots els departaments ubicats a Onil. Un fet que deixa el planter actual a les instal·lacions de la Foia de Castalla en únicament 21 treballadors.

Millores per als acomiadats

Segons fons a les que ha tingut accés tvA, les retribucions per l’ERO en la primera tanda d’acomiadaments eren de 32 dies de salari per any treballat a cobrar durant 12 mesos. En la segona tanda, les condicions han millorat, passat al pagament per part de l’empresa de 30 dies per any treballat a cobrar durant 19 mesos. Es tracta d’una menor quantitat a percebre per cada treballador acomiadat, però durant més temps.

El nou ERO ha creat una certa alarma a la vila de les nines -on pertany la major part del seu planter- davant informacions aparegudes en premsa que feien referència al tancament total de les instal·lacions de Playmobil a Onil. Una dada que no és correcta, ja que la mercantil continuarà operant des de la població, però amb menys personal i únicament dedicat a tasques logístiques. Per tant, la novetat ara es centra únicament en un nou retall de personal, que barreja acomiadaments per motius econòmics amb prejubilacions.