Home Alcoi Alcoi enceta el compte enrere per als Moros i Cristians amb la...

Alcoi enceta el compte enrere per als Moros i Cristians amb la instal·lació de l’Enramada al Centre

0
SHARE
Operaris municipals comencen a instal·lar l'Enramada per als Moros i Cristians d'Alcoi.

La proximitat dels Moros i Cristians, la gran Festa que celebra cada any la ciutat d’Alcoi, ja és palpable a la capital de l’Alcoià. Hi ha un element que sobreix per damunt de la resta a l’hora de percibir aquesta situació. És l’Enramada, l’estructura de pòrtics de mig punt i llums que alberga els escuts de les 28 filaes que participen dels festejos de la ciutat. Aquest element és un dels indicadors que resta molt poc per a l’arribada de les Festes més reconegudes de la ciutat.

L’Enramada abasta bona part del Centre Històric de la ciutat dels ponts, que coincideix amb el recorregut dels actes més coneguts dels festejos, entre els que es troben les Entrades les processons o els Alardos. Un trajecte que també començaran a recórrer a principis d’abril la immensa majoria de filaes durant les populars Entradetes que precedeixen als Moros i Cristians. Es preveu que el muntatge dura vàries jornades.

Entradetes 2023

Enguany el calendari d’Entradetes en preveu un total de més de 60 desfilades d’aquest tipus. Transcorren per dos recorreguts: el carrer Sant Nicolau i l’Avinguda País Valencià, i tindran lloc entre els dies 10 i 230 d’abril. Vàries filaes, destacant les que tenen càrrec o esquadres especials, repetiran Entradeta.

Calendari d’Entradetes 2023.