Home Biar El Consorci CREA durà a terme cursos de formació per a elaborar...

El Consorci CREA durà a terme cursos de formació per a elaborar sabó amb oli usat a Castalla i Onil

0
SHARE
Un instant del curs de formació de reciclatge d'oli usat dut a terme a Biar.

El Consorci de residus CREA ha engegat, als 14 municipis de la seva àrea de gestió, nous tallers de reciclatge que ensenyaran de manera amena i didàctica com elaborar sabó sostenible a partir d’oli de cuina usat. La iniciativa forma part de la campanya de conscienciació per al reciclatge de l’oli de cuina usat, duta a terme pel consorci, després de la implantació de 194 contenidors de recollida selectiva d’oli domèstic usat a 12 municipis de la seva àrea.

Concretament, el Consorci CREA ha instal·lat aquests contenidors a Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, Salinas, Sax i Villena. La ciutadania dels municipis que no disposen d’aquests contenidors pot portar l’oli usat a l’ampolla o la garrafa de plàstic ben tancada, a l’ecoparc fix o mòbil del consorci més proper.

Els tallers, que han començat a Biar i s’allargaran fins al començament de març, van dirigits al públic adult i són de caràcter gratuït. La convocatòria dels mateixos serà anunciada per cada ajuntament per facilitar la inscripció dels veïns i veïnes que hi puguin estar interessats. Podeu obtenir més informació al correu electrònic comunicacio@creaconsorci.org.

L’equip especialitzat d’educació ambiental que durà a terme els tallers farà una xerrada informativa sobre el reciclatge de l’oli de cuina usat i explicarà a les persones assistents com fer una separació correcta en origen per evitar impactes mediambientals que poden generar aquest tipus de residus. Cal destacar que els olis usats són altament contaminants si no són tractats adequadament. És per això que des del Consorci CREA es fomenta i facilita la recollida selectiva per a la fabricació de combustibles sostenibles no fòssils i s’incentiva a la ciutadania a fer actuacions de reciclatge de l’oli usat també a nivell domèstic.

Economia circular

Els tallers també ajudaran a familiaritzar els assistents amb els conceptes propis de l’economia circular, com la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus que, com en el cas de l’oli usat, es poden convertir en altres recursos, entre ells un sabó sostenible i natural. En acabar el taller, els assistents rebran una mostra de sabó realitzada a partir d’oli de cuina usat, a més de disposar de la recepta per a la posterior realització del sabó a casa, seguint el procés practicat al taller.

En paraules del president del Consorci, Fulgencio Cerdán, “m’alegra veure que estem fent passos en la direcció correcta. Amb aquests tallers informem, sensibilitzem i formem la ciutadania en hàbits més sostenibles. L’economia circular només s’aconseguirà amb la implicació i la participació de tots i totes. Aquests tallers permeten a la ciutadania fer un pas més en aquest apassionant camí i ser creatius en la reutilització i reciclatge dels residus”.