Home Alcoi Alcoi enceta una campanya per a aconseguir una ciutat més neta i...

Alcoi enceta una campanya per a aconseguir una ciutat més neta i amable en torn al benestar animal

529
0
SHARE

Cada vegada són més les persones que recorren als animals de companyia com a un dels suports fonamentals en les seues vides. Cosa que està fent créixer ràpidament el cens d’animals que existeix a cada localitat. En el cas d’Alcoi, són més de 6.000 els animals domèstics -especialment gossos- que estan censats. Una xifra que parla molt de la quantitat de persones que tenen mascotes i que fa necessari congeniar als que les tenen amb els que no.

Per això, els propis alcoians van decidir en l’edició dels Pressupostos Participatius de 2021 que una de les propostes més votades seria la de posar en marxa accions per a entrenar a la població en el tractament dels seus animals domèstics. Es farà amb 4 mòduls formatius que una empresa especialista en el tractament de les mascotes oferirà per via telemàtica a la ciutat dels ponts. Serà durant 4 jornades del mes d’abril, quant els interessats en aquesta formació podran conèixer com augmentar el benestar dels seus animals, o com ensenyar-los conceptes com l’autocontrol, a cridar-los per a que facen pas o com passejar-los amb un comportament òptim.

Els tallers, amb caràcter gratuït, no tenen limitació de matrícula i es durant a terme mitjançant l’aplicació Zoom. Amb ells, es tractarà de millorar l’educació tant de mascotes com de propietaris a una ciutat que ha donat passes endavant per a que la tinença d’animals no supose problemes de salubritat. L’educació és la clau per a fer que les mascotes solament donen estima i no problemes de neteja urbana.

Els departaments de Sanitat i Democràcia Participativa tenen previst treballar amb tallers pràctics i presencials conforme les condicions de la pandèmia ho facen viable.