Home Alcoià Les ajudes de Diputació per a millorar l’eficiència energètica arribaran a 15...

Les ajudes de Diputació per a millorar l’eficiència energètica arribaran a 15 localitats de la muntanya enguany

0
SHARE

Un dels principals objectius de les administracions comunitàries és garantir la sostenibilitat de la raça humana cara al futur. Un tema complicat, ja que la velocitat de consum de recursos naturals i el grau de contaminació que genera l’acció humana amenacen amb provocar una situació calamitosa i portar la vida de les persones a un punt de no retorn. Per això, els valors relacionats amb la sostenibilitat guanyen terreny amb mires a un futur que no serà tal si no s’apliquen eixos valors.

Aquest fet porta anys provocant l’arribada d’ajudes per a fer més sostenibles tots els àmbits de la vida. Des de la gestió municipal al grau de contaminació que poden emetre les empreses, i amb especial atenció a la màxima optimització dels recursos energètics que requereix l’acció humana. Tots són paràmetres cada vegada més controlats, cosa que permetrà que fins a 15 localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es beneficien dels més d’1,8 milions d’euros que la Diputació d’Alacant ha dotat en ajudes a l’eficiència energètica.  És el cas de les poblacions d’Alcoi, Agres, Alfafara, Banyeres, Castalla, Benifallim, Benilloba, Benimassot, Fageca, Gaianes, Benillup, l’Orxa, Onil, Ibi o Tibi.

Totes elles ja es van beneficiar en 2020 de les ajudes provincials per a redactar els projectes de millora de la sostenibilitat via eficiència energètica, i enguany rebran entre 25.000 i 60.000 cadascuna. Ara, implantaran eixos projectes en forma de renovació d’enlluernat, instal·lació de panells solars o creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Es tracta de mesures que reduiran la quantitat de gasos d’efecte hivernacle que emeten les poblacions alacantines a l’atmosfera.

Aquestes no són les úniques ajudes enllestides per la Diputació d’Alacant, que també contribuirà amb altres 200.000 euros en subvencions per a la millora dels terrenys forestals que envolten a les localitats alacantines.