Home Alcoi Alcoi enriqueix l’oferta turística amb la Setmana Modernista i rutes ciclistes que...

Alcoi enriqueix l’oferta turística amb la Setmana Modernista i rutes ciclistes que portarà a Fitur

0
SHARE

Alcoi, una ciutat tradicionalment coneguda a nivell turístic per les seues Festes de Moros i Cristians, els actes del seu Nadal i el seu patrimoni modernista i industrial, canviarà enguany de prioritats per a promocionar-se a la fira internacional de turisme Fitur. La novetat d’enguany estreba en que la promoció es centrarà en la II Setmana Modernista i en les noves rutes cicloturistes estrenades a la ciutat, amb les que es pretén convertir a la capital de l’Alcoià en referent d’aquest àmbits a nivell internacional.

L’aportació creixent que el turisme facilita a les diferents poblacions interiors del País Valencià està provocant que els respectius sectors econòmics de cadascuna d’elles, així com les administracions, estiguin apostant pel turisme com a creador de riquesa. A l’interior de la província d’Alacant, una ubicació que està sent potenciada des de fa poc temps, el turisme està cada vegada més present a l’hora d’establir plans de dinamització econòmica. Tant que, inclús, és capaç de canviar les prioritats a l’hora de promocionar turísticament una localitat.

És el cas de la ciutat d’Alcoi, que com ve sent habitual participarà en una nova edició de la fira internacional de turisme de Madrid, Fitur, la més important de quantes es duen a terme al llarg de l’any. Any rere any, la ciutat ha promocionat al recinte firal madrileny, amb presència de professionals del sector vinguts de tot el món i també de públic en general, les seues Festes de Moros i Cristians i el Nadal Alcoià, a més dels seus atractius monumentals. Enguany, la promoció alcoiana a Fitur es centra en un èxit encetat al 2017, com és la Fira i la Setmana Modernista.

El departament de turisme alcoià baralla inclús la possibilitat de portar el modernisme alcoià fins a la cèntrica plaça madrilenya de Callao, on poder divulgar-lo a milers de persones. Però, a banda, Alcoi vol convertir-se en un pol d’atracció per a milers de ciclistes amants de la natura amb les rutes cicloturistes recentment presentades. Per a donar-li ressò, la ciutat dels ponts pretén organitzar una prova internacional als paratges alcoians, amb els que fer del BTT un nou i important reclam turístic.

La delegació alcoiana es promocionarà a Fitur sota el paraigües del patronat de turisme Costa Blanca, en una fira que tindrà lloc entre el 17 i el 21 de gener.