Home Alcoi Alcoi clausura un Nadal màgic i amb elevada participació del públic en...

Alcoi clausura un Nadal màgic i amb elevada participació del públic en la Cavalcada de Reis

977
0
SHARE

El Nadal ja ha tancat portes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb la Cavalcada dels Reis Mags, l’acte que tanca la Trilogia Nadalenca. Un Nadal que, en el cas de la ciutat d’Alcoi, ha resultat molt participatiu en cadascun dels actes de l’Epifania. La resta de poblacions de les comarques també han rebut la visita de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tancat ja una de les èpoques de l’any que viuen amb més sentiment, com és el Nadal. La tradició nadalenca està molt arrelada a l’interior alacantí, on es produeixen bona part dels joguets que fan realitat les il·lusions dels més menuts, autèntics protagonistes d’aquestes dates. Destaquen d’entre totes les celebracions de la muntanya alacantina les que es duen a terme a la ciutat d’Alcoi, identificada com la Ciutat del Nadal, i on la programació nadalenca és més intensa.

La capital de l’Alcoià ha viscut una nova jornada màgica després de la coneguda com a Trilogia Nadalenca, centrada en l’Epifania de l’adoració dels Reis Mags al Jesuset resin nascut. Precisament és la Cavalcada l’acte que tanca les celebracions a la ciutat dels ponts, arribant enguany a la seua edició número 133 i amb expectatives de ser una de les més vistes dels darrers temps. Les previsions apuntaven a més de 95.000 persones gaudint d’una Cavalcada que té el seu clímax en el moment de l’Adoració, i que enguany ha comptat amb major presència de patges que mai.

El 6 de gener, Dia de Reis i darrer dia del Nadal, Melcior, Gaspar i Baltasar visiten els centres geriàtrics i als xiquets ingressats a l’hospital Verge dels Lliris i s’acomiaden fins el proper any. Els mags de l’Orient també han passat per la resta de poblacions de l’interior alacantí. A Ibi, ses majestats han complert amb la tradició i han fet realitat els somnis de menuts i majors, com també ha ocorregut a Onil, dos de les poblacions amb més tradició de cavalcades degut a que són bressol de la producció joguetera nacional.

Els Reis Mags també han passat per la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla repartint il·lusió.