Home Alcoi Alcoi es converteix en la tercera ciutat espanyola en ingressar en la...

Alcoi es converteix en la tercera ciutat espanyola en ingressar en la ‘Réseau Art Noveau Network’

598
0
SHARE
Els tres representants alcoians als exterior de l'assemblea de la Réseau Art Noveau Network a la ciutat francesa de Nancy.

Réseau Art Nouveau Network és un itinerari cultural europeu, homologat com a Ruta cultural del Consell d’Europa en el qual només hi havia dues ciutats espanyoles: Barcelona i Terrassa.

L’Assemblea General de la Réseau Art Nouveau Network, RANN, realitzada a la ciutat de Nancy de França ha aprovat l’adhesió d’Alcoi a aquesta xarxa per part de tots els membres i ciutats europees representades en aquesta. El Réseau Art Nouveau Network és un itinerari cultural europeu, homologat com a Ruta cultural del Consell d’Europa, que pretén realçar l’art modernista de les diferents ciutats membre i entitats que pertanyen a aquesta.

La candidatura d’Alcoi ha sigut sotmesa a votació en el si de l’Assemblea General de la Xarxa celebrada en Nancy, aconseguint el suport del Comité Científic d’aquesta. La candidatura de la ciutat dels ponts ha sigut presentada per l’alcalde, Toni Francés que ha donat pas a la Tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi.

La ciutat dels ponts entra a formar part d’aquesta entitat, sent al costat de Terrassa i Barcelona les úniques tres ciutats d’Espanya que formen part de la mateixa. Cal destacar que entre les ciutats membre de la xarxa es troben Brussel·les, Aveiro, Viena, Ljiubljiana, Nancy, Budapest, Alesund, Darmstadt, Mons i La Havana, entre altres. D’altra banda Alcoi forma part des de 2007 de la Ruta Europea del Modernisme, itinerari impulsat per Catalunya però no homologat en l’àmbit europeu.

Amb aquesta adhesió, Alcoi forma part ja de dues associacions a escala europea, ja que des de 2012 és membre de la Ruta europea de cementeris significatius. “És un orgull que Alcoi forme part d’aquesta entitat compartint colze a colze projectes amb grans ciutats referents mundials del modernisme com Barcelona, Brussel·les o Viena. L’ingrés no ha sigut fàcil, portem treballant en la candidatura des de fa anys amb el suport de la Universitat d’Alacant i l’assessorament de l’arquitecte alcoià Jorge Doménech Romá, als qui agraïsc l’ajuda perquè van fer que la nostra presentació fora la més aplaudida i el nostre destí el gran descobriment de la jornada per a tots. Hem fet un altre pas molt gran per a visibilitzar Alcoi en el mapa mundi i ho fem perquè podem, perquè tenim, perquè aspirem i perquè treballem i pensem sempre en gran”, ha afirmat la Regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Objectius de la xarxa

Entre els objectius d’aquesta xarxa està establir una cooperació activa i un intercanvi d’experiències entre els nombrosos participants europeus que participen activament en l’estudi, la protecció i la promoció i difusió amplis del patrimoni europeu i internacional de l’Art Nouveau’ que a Espanya és conegut com a Art Modernista. També té com a objectiu estimular l’interés del públic i de les autoritats responsables de la preservació respecte a aquest patrimoni, part del qual segueixen sense ser reconeguts o estan en perill.

La investigació, la conservació i l’exposició adequada són els objectius clau de l’ambiciós programa que la Xarxa Réseau Art Nouveau s’ha fixat per als pròxims anys. L’empresa i el compromís són els principals senyals d’identitat de la xarxa; a més de defensar un enfocament rigorosament científic, pretén mantenir informats als professionals i sensibilitzar al públic en general sobre el significat cultural i la dimensió europea d’aquest patrimoni que es troba a les nostres portes.