Home Alcoleja Els Bombers extingeixen un conat d’incendi en una zona forestal del terme...

Els Bombers extingeixen un conat d’incendi en una zona forestal del terme d’Alcoleja

0
SHARE

Les altes temperatures van a suposar cara al present estiu un factor de risc important a l’hora de que es produisquen incendis forestals. Les quantioses pluges de la primavera han provocat un notable augment de la matèria forestal en tots els indrets de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Per això, és imprescindible tindre molta precaució en ubicacions properes a boscos o concentracions de vegetació.

Una prova s’ha donat aquest passat dissabte 4 de juny a la localitat d’Alcoleja, al Comtat. Allí, una gran columna de fum ha posat en alerta als Bombers, que han hagut d’actuar per a impedir que una zona boscosa del seu terme municipal fora past de les flames. L’actuació ha començat passades les 12 hores i en ella han estat implicats efectius del parc de Cocentaina junt amb Brigades Forestals.

Dos autobombes s’han desplaçat fins al lloc del succés per a evitar la propagació del foc, per al que han requerit de suport aeri. En concret han sigut una avioneta i un helicòpter, si bé les descàrregues de la primera només han sigut necessàries durant els primers compasos de l’actuació. L’incendi ha patit una evolució favorable que ha permès anar retirant efectius, tot i que no ha sigut fins passades les 19h quant s’ha donat per extingit.