Home Alcoi “Alcoi és positiu”, nova campanya dels pressupostos participatius de la capital de...

“Alcoi és positiu”, nova campanya dels pressupostos participatius de la capital de l’Alcoià

1234
0
SHARE

L’Ajuntament alcoià ha presentat la nova campanya dels pressupostos participatius 2019 anomenada “Alcoi és positiu”. Des de l’ens municipal indiquen que aquest títol ve donat  per resaltar la part positiva de la campanya aludint a la participación activa de la ciutadania alcoiana i a la transformació que això comporta per a la ciutat dels ponts. Per al disseny de la campanya, s’ha utilitzat una imatge més minimalista per incidir en aquest missatge utilitzant l’humor com un canal més amable per fer arribar l’essència d’aquesta campanya.

Aquest es tracta d’un procés de participació directa on la ciutadania pot proposar i decidir sobre els projectes de gestió municipal amb l’objectiu de promoure la gestió democrática a l’administració local fent partícep i co-responsable als ciutadants i ciutadanes de la presa de decissions. Per a fer-ho possible, a l’igual que el passat any, els alcoians disposaran de 400.000 euros, 320.000 euros dedicats per a inversions i 80.000 per a despesa corrent per poder fer possible i desenvolupar els projectes que trie la ciutadania.

 

Aquesta iniciativa estarà composada per 5 fases. La primera d’elles es tracta de la fase d’informació a la ciutadania de l’inici d’aquesta campanya. Des del 5 al 30 de setembre tindrà lloc la segona fase que estarà dedicada per a la recollida de propostes, que es podran realitzar a través d’internet a la plataforma http://alcoiparticipa.com/participa/ o presencialment, a través d’urnes a: l’Associació de Veïns de Batoi, Servei d’Informació i Atenció al Ciutada (SIAC) i Oficina de Padró, al Complex Esportiu Eduardo Latorre, al Departament de Participació Ciutadana i a la Xarxa de Biblioteques Públiques d’Alcoi.

Els requisits per a poder participar són estar empradronat a Alcoi i tenir 16 anys complits a data d’1 de noviembre de 2018. A més, durant el mes de setembre, s’arreplegaran propostes de la población jove als instituts de la localitat.

 

Durant el més d’octubre, s’estudiaran les possibilitats tècniques i econòmiques de les propostes per tal que puguen passar a la fase de les votacions. Del 5 al 23 de novembre les propostes triades podran votar-se presencialment o a través de la web. Per finalitzar aquest procés, la presentació de les propostes elegides definitives es farà el dia 14 de desembre. A partir d’ací, es pressupostaran les opcions guanyadores i s’inclouran als pressupostos municipals per al proper any.