Home Alcoi Alcoi es suma a la campanya autonòmica per a acabar amb la...

Alcoi es suma a la campanya autonòmica per a acabar amb la dependència dels jocs d’atzar

0
SHARE

Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana llancen la campanya ‘Tots els jocs d’Atzar #TenenTruc’ amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar que es commemora el 29 d’octubre de 2020.

Aquesta campanya està dirigida a tota la població amb l’objectiu de visibilitzar els riscos de tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells. Amb aquesta iniciativa, les UPCCA intenten donar a conéixer la dificultat de guanyar en aquests jocs i la facilitat per a perdre cada vegada més diners, ja que es basen en les lleis de probabilitat.

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció -amb substància o sense ella- implica efectes importants en la salut de les persones que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l’assistencial, al farmacològic, i altres de tipus social que tenen el seu impacte en l’àmbit social i de l’economia. Una persona addicta pateix problemes en el seu entorn familiar i laboral requerint ajuda especialitzada.

En aquest sentit les UPCCA, que treballen des de la prevenció de les conductes addictives, reivindiquen això mateix: que no aparega el problema. Alcoi compta amb una d’aquestes Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives dins de la regidoria de Polítiques Socials.

La Campanya Comunitària #TenenTruc consta de 5 cartells. Cadascun dels cartells té una temàtica diferent a treballar: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats ‘bons de benvinguda’ i les clàssiques màquines escurabutxaques. Tots ells s’aniran difonent durant diferents dies en el facebook de la UPCCA Alcoi.