Home Destacats Alcoi espera més de 40.000 usuaris a les 3 piscines municipals i...

Alcoi espera més de 40.000 usuaris a les 3 piscines municipals i aspira a obrir una quarta a Col·legi Paüles

588
0
SHARE

L’onada de calor que està patint tota Espanya durant aquesta setmana ha precipitat la demanda social de piscines municipals a totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquest recurs és una de les principals opcions de milers de famílies que no disposen ni de casa de camp ni de residència a la costa per a suportar les altes temperatures. Des de fa setmanes, bona part de les poblacions de la muntanya treballen per a enllestir les piscines i obrir-les quant abans. Entre elles la ciutat d’Alcoi, que ha encetat la temporada de bany aquest 17 de juny.

La inauguració ha tingut lloc a la principal de les 3 piscines municipals alcoianes: la José Trenzano. Ja des de primera hora han sigut desenes les persones que esperaven per a fer el primer bany de l’estiu i alleugerar la sensació de calor. La temporada estarà activa, com a mínim, fins el proper 4 de setembre, i durant aquest lapse s’espera donar cabuda a més de 40.000 usuaris a les 3 piscines públiques d’Alcoi. L’eliminació de les restriccions i la recuperació d’activitats en elles fa preveure una bona assistència a les mateixes, depenent sempre de la climatologia.

Quarta piscina?

En condicions normals, algunes de les piscines alcoianes es veuen saturades de personal. Per això, la Fundació Mariola està gestionant ja l’obertura de la piscina del Preventori. A més, les obres de millora al col·legi Sant Vicent de Paül podrien derivar en l’ampliació del nombre de piscines municipals a 4. Des de l’Ajuntament treballaran amb l’ens que la gestiona per a enllestir un conveni que permeta llogar aquestes instal·lacions per a oferir una piscina pública a un dels barris més poblats de la ciutat com és el de Santa Rosa.

L’àrea d’Esports alcoiana ha dut a terme treballs de millora a les 3 piscines municipals de la ciutat, amb les que ha solventat alguns dels seus principals problemes infraestructurals.