Home Alcoi Alcoi estableix premis per a perfilar el projecte de reforma per a...

Alcoi estableix premis per a perfilar el projecte de reforma per a l’Illa de Rodes amb un concurs

1056
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la licitació del projecte que abanderarà les inversions a la ciutat durant la present legislatura. La reforma de l’Illa de Rodes, que ja després de la consolidació de façanes i sostre està llest per a prendre la seua forma definitiva. Ja fa mes d’un any que el plenari va aprovar per unanimitat els usos d’aquest espai, antic pol de concetració industrial en ple casc urbà alcoià.

En concret, l’Illa de Rodes estarà destinada a dos de les línies d’actuació municipal: dinamització econòmica i cultura, en un percentatge de 80 a 20 per a la primera línia. De fet, le projecte que baralla l’Ajuntament d’Alcoi inclou a les antigues instal·lacions de Rodes des del Centre de Desenvolupament Turístic (CdT), en el que Generalitat invertirà 3,5 milions d’euros, fins a l’Arixu Municipal o un niu d’empreses amb base I+D, passant pel Districte Digital. Tant per al Cdt com per a aquest darrer ens, Alcoi serà la ciutat pionera a tot l’interior valencià.

Per a determinar les condicions en que serà desenvolupat el projecte, l’Ajuntament ha establert premis per a enllestiu un concurs. Un jurat serà l’encarregat de determinar el millor projecte a tenor de factors com arquitectura, viabilitat econòmica, sostenibilitat o incorporació d’innovacions, tant tecnològiques com socials o mediambientals. El guardó inclou un primer premi de 12.100 euros i dos accèsits de 7.260 i 4.840 euros respectivament. Qui guanye el concurs té a la seua disposició més de 550.000 euros per a redactar el projecte.

L’Illa de Rodes pretén ser una de les banderes del nou Alcoi basat en les directrius de l’Smart City. Un projecte en el que s’invertiran més de 8 milions d’euros per a uns treballs que començaran en 2020, avarcant una superfície total de 12.000 m2.