Home Foia de Castalla El Consorci de Residus de la Foia adquireix compostadores per a fomentar...

El Consorci de Residus de la Foia adquireix compostadores per a fomentar el compostatge comunitari

707
0
SHARE

Vora el 40% dels residus que es produeixen diàriament a la sub comarca de la Foia de Castalla són orgànics. Habitualment, aquestes restes acaben dipositades en els abocadors destinats a tal efecte, a pesar de que encara se li poden trobar altres aplicacions. Entre elles la creació de compost, un abonament ric en qualitats per a sols agrícoles que s’obté a base de fermentar les restes orgàniques.

Ara, el Consorci de Residus CREA, que dona servei a les localitats de la Foia de Castalla -a banda de a moltes altres del Vinalopó- ha decidit apostar per crear aquest abonament a les poblacions on opera. Per a fer-ho, ha tret a licitació l’adquisició de desenes de compostadores que seran ubicades a les localitats en les que el consorci gestiona els residus.

La idea és descentralitzar la producció de compost que ja es du a terme al centre de residus de Villena, duent-la a totes les poblacions. Les compostadores s’ubicarien en llocs públics per a facilitar l’abocament de residus orgànics, així com en els centres escolars, on també tindrien una funció educativa amb els joves.

Aquest tipus de residus són els que més difícil gestió tenen degut a que són més densos i la seua degradació crea molèsties. Per això, aquest projecte tracta d’eliminar eixe volum regenerant a més el residu com a abonament. Tot gràcies a una subvenció de la Generalitat Valenciana que cobreix la totalitat del cost de compra de les compostadores.