Home Alcoi Alcoi fa balanç del primer any de legislatura considerant reforçat el seu...

Alcoi fa balanç del primer any de legislatura considerant reforçat el seu lideratge a l’interior alacantí

345
0
SHARE

Alcoi és la ciutat de referència a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El seu tamany i nombre d’habitants la converteix en el nucli urbà que més serveis i opcions té per als seus habitants. En aquestes jornades es compleix un any des que es van conformar les noves corporacions municipals després de les eleccions locals del 26 de maig de 2019. Temps per a fer balanç del primer exercici de la present legislatura, la tercera en que Toni Francés comanda l’Ajuntament d’Alcoi.

Sota el prisma dels socialistes alcoians, la ciutat dels ponts ha vist reforçat el ideratge alcoià a tot l’interior de la província d’Alacant. No sols econòmicament, sinó també -afirmen des de l’equip de govern alcoià- en les vessants cultural, turística o innovadora. L’aposta del Consistori per ser referent en noves tecnologies i ciutat intel·ligent és una de les banderes del projecte socialista per a la ciutat, i un dels pilars del lideratge alcoià, defén Francés.

La ciutat ha primat durant aquest primer any de legislatura la mobilitat com a eix imprescindible de la lògica Smart City en la que treballa l’Ajuntament. Menys vehicles i menys contaminants, espais més amables per als vianants i el projecte de peatonalització del Centre són alguns dels punts forts d’aquesta àrea d’acció municipal per a l’equip de govern de la ciutat.

La capital de l’Alcoià també ha rebut dos bones notícies en un any en que pareix que tot ha quedat eclipsast per la pandèmia de coronavirus. Una d’elles fa referència a la creació del primer Centre de Desenvolupament Turístic (CdT) d’interior a la província d’Alacant, mentre la segona es refereix a l’arribada del Districte Digital de la Comunitat Valenciana. Tots dos s’instal·laran a l’antiga Illa de Rodes, un dels projectes bandera dels socialistes alcoians per a aquesta legislatura.

La situació de crisi econòmica creada pel tancament obligat pel Covid19 ha obligat a l’Ajuntament d’Alcoi a reformular les seues prioritats. A hores d’ara, la principal passa per reactivar tots els indrets de l’economia alcoiana mitjançant els més de 800.000 euros previstos per al pla Reactiva Alcoi. Tot a un any en que, per primera vegada en la Història recent de la ciutat, no es celebraran els Moros i Cristians enguany.