Home Alcoi Alcoi fixa els objectius de l’Agenda Urbana, eina per a obtenir finançament...

Alcoi fixa els objectius de l’Agenda Urbana, eina per a obtenir finançament per als seus projectes

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi vota aquest proper dijous en plenari extraordinari el que tal volta siga un dels documents més importants cara als propers anys per a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa encaminada a establir com seran les ciutats del futur en torn a paràmetres de desenvolupament sostenible. La dels ponts és una de les dos úniques ciutats alacantines -juntament amb la capital provincial- que formen part de les 121 que implanten de forma pilot línies d’acció amb aquest objectiu. És la coneguda con Agenda Urbana que l’equip de Govern ja té perfilada.

El document contempla accions en 10 camps diferents, articulades en torn a 44 projectes concrets. D’ells, n’existeixen 13 prioritaris als que, teòricament, es destinaran les primeres partides pressupostàries. Alguns d’ells ja estan duent-se a terme en el marc de l’estratègia Smart City que porta anys desenvolupant la ciutat. La resta seran executats conforme arribe l’esperat finançament d’administracions comunitàries, nacionals i autonòmiques, fora ja dels fons Next Generation de recuperació post pandèmia. Per ara, Alcoi ha rebut ja 11 milions d’euros en aquest concepte.

Entre els projectes concrets que la capital de l’Alcoià vol activar gràcies a l’Agenda Urbana està el nou PGOU; la creació d’un bessó digital que permeta conèixer el funcionament intern de la mateixa de forma virtual; la creació de la Via Parc; la implantació d’un model de mobilitat més sostenible; la rehabilitació de barris degradats; l’eficiència energètica en edificis municipals; l’activació de la zona de baixes emissions al Centre; la dinamització del sector turístic i comercial; i tot un seguit d’accions en l’àmbit social. Tots ells alineats amb l’estratègia nacional.

La votació al plenari extraordinari d’aquest 9 de setembre opta a la unanimitat, al haver sigut incloses propostes de diferents partits polítics de l’oposició.