Home Alcoi Alcoi i Ibi es bolquen en ajudar a les víctimes de les...

Alcoi i Ibi es bolquen en ajudar a les víctimes de les inundacions per la DANA a la Vega Baixa

0
SHARE

Les precipitacions torrencials que fa una setmana van inundar grans àrees de la província d’Alancant han provocat un moviment de solidaritat per a donar suport a localitats que passen per hores difícils. La comarca de la Vega Baixa del Segura ha sigut la més afectada a la província d’Alacant, i de fet a aquestes altures encara hi ha localitats incomunicades, sense serveis bàsics i cobertes per l’aigua.

Centenars de famílies s’han vist desplaçades de les seues llars a causa de les inundacions, i han perdut allò que tenien davant la pujada del Segura. Des del primer moment, i atenent a les demandes d’ajuda, diversos vehicles de l’Ajuntament d’Alcoi estan ajudant en les tasques de neteja i recuperació. A ells cal afegir altres vehicles amb personal que l’agrupació de voluntaris ACIF ha enviat cap a la comarca del sud d’Alacant.

Ara, a més, l’Ajuntament d’Ibi ha encetat una campanya per a recollir aquells elements que més falta fan després de la riuada, especialment a Oriola. Així, el Consistori iberut ha habilitat l’espai del magatzem municipal per a recollir, especialment, productes de neteja i material escolar, així com oli de cuina. El magatzem estarà obert tots els matins de dilluns a divendres per a arreplegar aquests ens per a enviar-los a la Vega Baixa.

Altres col·lectius i persones estan duent a terme recollides a altres localitats de l’interior alacantí per a enviar-les cap a la zona damnificada.