Home Alfafara Veïns d’Alfafara s’oposen a la creació de sòl industrial mitjançant la regularització...

Veïns d’Alfafara s’oposen a la creació de sòl industrial mitjançant la regularització de terrenys al seu terme

714
0
SHARE

Durant l’anterior legislatura -concretament al 2017- l’equip de govern d’Alfafara va proposar la regularització dels terrenys ubicats a l’entrada del poble, on des dels anys 80 existien construccions no reglades. El projecte preveïa la creació de sòl urbanitzable sobre una superfície aproximada de 76.000 m2, que seria ordenada mitjançant el Pla Parcial S3. Amb la nova legislatura, l’actual govern de la població del Comtat s’ha proposat acabar l’expedient, atorgant-li a aquesta superfície la qualificació de sòl industrial.

La idea municipal és possibilitar l’arribada d’empreses a la població, tota vegada que la majoria dels seus veïns treballen fora d’ella. Cosa que es faria amb un primer pas, que seria enllestir a tal fi la superfície que comprèn el sector S3 del terme d’Alfafara. Un pla que ja està aprovat pel plenari i amb una única al·legació en contra que no ha sigut contestada pel Consistori. Un fet que manté paralitzat el projecte.

Ara, la idea és desbloquejar-lo, però aquesta iniciativa s’ha trobat amb l’oposició d’un grup de veïns, que la consideren perjudicial per a la població en l’àmbit mediambiental i social. S’agrupen en la plataforma ‘Aturem l’S3’, i lamenten no tindre tota la informació que requereixen per a estudiar en profunditat el projecte. Afirmen que no tenen accés als informes territorial i ambiental sobre la superfície industrial, pel que han recorregut al Síndic de Greuges.

L’ens els ha donat la raó, instant a l’Ajuntament d’Alfafara a aportar els documents pertinents a través de la seu electrònica municipal. La intenció municipal és regularitzar els terrenys per a que la població puga alberga empreses i desenvolupar-se econòmicament. Un extrem amb el que està d’acord la plataforma ciutadana, tot i que considera que la ubicació en qüestió no és la més indicada.