Home Alcoi Alcoi inclourà la vessant turística dins el projecte Smart City per a...

Alcoi inclourà la vessant turística dins el projecte Smart City per a ser destinació intel·ligent

0
SHARE

Des de finals del passat 2018, la ciutat forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, la primera d’aquestes característiques posada en marxa per una comunitat autònoma espanyola. A banda, la capital de l’Alcoia ha fet del concepte de ciutat intel·ligent (Smart City) una de les seues més fermes apostes cara a la tranformació futura de la ciutat en torna a paràmetres relacionats amb les noves tecnologies.

A tot açò s’afegeix el fet de que Alcoi suposa una destinació turística de qualitat certificada amb les certificacions Q de qualitat turística i Sicted. Ara, l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invatur) vol barrejar tots aquests conceptes en un sol, pel que ha proposat a l’Ajuntament alcoià la possibilitat de convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

Aquest fet permetria a la ciutat dels ponts saltar de destinació nivell 2 a nivell 3, possiblitant així l’arribada d’ajudes i subvencions per a interrelacionar el turisme amb les noves tecnologies. La primera de les reunions per a enllestir el procés ja s’ha produït entre representants de l’Invatur i del departament de Turisme alcoià, amb la finalitat de posar en marxa una oficina turística Smart en la que no només es podria accedir a paràmetres turístics, sinó de qualsevol altra branca de l’acció municipal.

Al llarg dels darrers anys, Alcoi ha implantat una sèrie de tecnologies per a optimitzar els seus principals atractius turístics. Ara, l’acció per a ser considerada Destinació Turística Intel·ligent anirà adreçada a factors com l’accessibilitat, la innovació, la sostenibilitat, la informació o la connectivitat de les destinacions turístiques alcoianes.