Inici Alcoià Vora 250 persones participen en la jornada de portes obertes a les...

Vora 250 persones participen en la jornada de portes obertes a les excavacions del Salt

444
0
COMPARTIR

Al voltant de 250 persones han participat aquest passat diumenge en la jornada de portes obertes per visitar el jaciment arqueològic del Salt, on els investigadors de la Universidad de La Laguna responsables del projecte d’investigació, Bertila Galván i Cristo Hernández han mostrat al públic els resultats dels seus treballs i han explicat les singularitats d’aquest assentament paleolític.

En ell, diferents grups de neandertals van viure durant uns 30.000 anys. Hi ha hagut dos torns de visita de matí i dos de vesprada. Els assistents també han pogut participar en els tallers sobre la caça i les eines durant el paleolític.

L’activitat està programada dins el cicle ‘10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’, que aquest any compleix la seua setena edició, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi juntament amb el Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

Hi haurà tres rutes més en 2019. Concretament, el 29 de setembre serà la visita teatralitzada al poblat ibèric d’El Puig, el 27 d’octubre la ruta per les esglésies històriques d’Alcoi i el 24 de novembre, l’excursió anirà recorrent les xemeneies industrials de la nostra ciutat.